Yeniden Refah Partisi Aliağa İlçe Başkanı Hüseyin Eryılmaz'dan Sağlık Bakanlığına Sert Tepki

Yeniden Refah Partisi Aliağa İlçe Başkanı Hüseyin Eryılmaz'dan Sağlık Bakanlığına Sert Tepki
21 Eylül 2024 - 20:20
Yeniden Refah Partisi Aliağa İlçe Başkanı Hüseyin Eryılmaz, Sağlık Bakanlığına yönelik sert bir açıklamada bulunarak, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesinde açılması planlanan Burger King şubesine tepki gösterdi. Eryılmaz, Burger King'in sosyal medya hesaplarında İsrail bayrağı ile paylaşımlar yaptığını ve İsrail askerlerine yemek bağışı yaparak destek verdiğini iddia ederek, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Eryılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sağlık Bakanlığı ve yetkililere duyurulur. Amerika menşeli Burger King, sosyal medya hesaplarında İsrail bayrağını ekleyip logosunu İsrail bayrağının renkleri ile değiştirmiştir. İsrail askerlerine yönelik 'kahramanlarımız' ifadesi ile binlerce yemek bağışladığını paylaşmıştır. Bu vahşetin yaşandığı bir dönemde, Müslümanlara yapılan işkencelerin ve İsrail’in Filistin halkına uyguladığı soykırımın arttığı bir süreçte, boykot listelerinin başında gelen bu markanın devlet kurumlarımızda ne işi var?"

Eryılmaz, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde Burger King'in açılmasına yönelik afişlerin asılmasına tepki göstererek, bu tür yabancı menşeli boykot ürünlerinin devlet kurumlarında yer almaması gerektiğini savundu. "Bu kirli elleri derin bir öfke ve şiddetle kınıyorum. Vatanımıza ve değerlerimize sahip çıkmak boynumuzun borcudur" diyen Eryılmaz, konunun yakın takipçisi olacağını belirtti.