Ziya Dalkılıç

Ziya Dalkılıç


Aliağa MHP'den Aşüre İkramı

26 Temmuz 2024 - 18:08

MHP Aliağa İlçe Başkanlığının düzenlediği Aşüre ikramında birlik ve beraberlik.

Muharrem ayının onuncu günü olan Aşüre günü Aliağa da bolluk ve bereket içerisinde MHP ilçe başkanlığı tarafından her sene olduğu gibi bu sene de büyük katılımla gerçekleşti.

Belediye Başkanımız Serkan Acar ve yardımcıları, Meclis üyeleri, Siyasi parti ilçe başkanları, Oda ve Sendika Başkanları, Muhtarlar, Şehit aileleri, Aliağalı hemşerilerimiz ve  Aliağa MHP Teşkilatının katılımıyla gerçekleşti. 

Peki her sene düzenlenen birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olan aşure günü nedir? 

Muharrem ayının 10. gününde aşure, yaygın olarak Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişini anmak için yapılmaktadır. Ne var ki, anlam itibarıyla 'onuncu' demek olan aşure, adını sadece Hz. Nuh'un gemisinin tufandan Muharrem ayının 10'unda kurtulmuş olmasından almaz. Hadis kitaplarına göre aşure gününe bu ismin verilmesinin hikmeti, Allah'ın aynı gün 10 peygamberine 10 değişik ikram ve ihsanda bulunmasıdır.

Hem hüznü hemde sevinci içinde barındıran Aşüre günü Müslümanlar için önemli ve anlam yüklü günlerden biridir. 

Bu anlamlı günü kutlayan MHP İlçe Başkanı Nuray Aydemir yaptığı açıklamasında:

''Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem Ayı'nın İslâm tarihinde dönüm noktası olabilecek olayların yaşandığı ve çok faziletli, içinde bulunan aşure de yeni başlangıçlar, yeni mutluluklar olarak kabul edilmektedir.
Bütün İslâm dünyası bu günlerde Muharrem ayını idrak etmektedir. Önemli olayların yaşandığı Muharrem ayı; içerisinde yer alan paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olan aşure gününün bereketinin yanında; zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin'in ve beraberindeki masum insanların Kerbela'da şehit edilmesi hüznünü de içerisinde barındırmaktadır.
Muharrem ayının birlik ve kardeşlik duygularının daha da gelişmesine ve dünya üzerinde barış ve mutluluk tohumlarının yeşermesine vesile olmasını diliyor; bereket ve feyzin, ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı böylesine güzel bir aya girmenin sevinci ve mutluluğu ile tüm hemşehrilerimizin ve İslâm Âleminin Hicri Yılbaşını tebrik ediyorum'' 

Diyerek tüm müslüman aleminin Aşüre günü kutluyor.

Ayrım yapmadan ayrışmadan birlik ve beraberlik içerisinde bir bütün halinde hareket etmenin, milli ve islami değerlerin ön planda olduğu; insan ve insan doğasının, inancın ve tüm fikirlerin saygıyla yeşerdiği daha güzel Aşüre günlerinde buluşmak dileği ile.