İsmail Hakkı Ergün

İsmail Hakkı Ergün

Aliağa Medya / Genel Yayın Yönetmeni

Aliağaspor'da Aynı Nakarat, Aynı Sorunlar

14 Ekim 2024 - 12:12

Aliağa Spor, bir kez daha aynı senaryoya mahkûm oldu. Takımın başına gelen her teknik direktör, aynı zorluklarla mücadele ediyor.

Aliağaspor FK, bu haftayı da maalesef aynı ritimle geçirdi. Teknik direktör Mesut Toros, tecrübesini ortaya koymaya çalıştı, ancak 14. dakikada takımın 10 kişi kalması işleri daha da zorlaştırdı. Toros, geçen sezon Batman Petrolspor’u üst lige çıkarmış, Pazarspor’u sahasında 4-0 yenmiş bir hoca.

Mesut Toros gibi tecrübeli bir isim bile, kadro eksiklikleri ve oyuncuların performansındaki düşüşler karşısında çaresiz kalıyor.

Sorunun yanıtı, belki de kadronun yetersizliği ve oyuncuların motivasyon eksikliğinde yatıyor.

Takımda gözlenen bir diğer sorun ise oyun disiplinindeki eksiklik. Takımın oyun anlayışında da önemli değişiklikler yaşanıyor. Geçen sezonki baskı oyununa veda eden Aliağa Spor, bu sezon daha pasif bir futbol oynuyor. Bu durum, hem oyuncuların hem de taraftarların moralini bozuyor.


Mesut Hoca, takımın sorunlarını çözmek için bir dizi önlem almalı. Özellikle santrfor ve orta saha transferleri, takımın eksik parçalarını tamamlayabilir.

 Şu anki forvet oyuncusu Fuat, geçen sezona kıyasla formsuz ve hala santrfor oynuyor. Oysa Bal Ligi'nde oynayan eski santrfor Mali  kat kat iyi   oyun sergiliyordu.

Savunma hattı ve kalede büyük sorunlar yaşamıyoruz; ancak  3 bölgede hücumda ciddi zayıflıklar var.

İkinci bölgede topu ileri taşıyamıyor, üretken olamıyoruz. Üçüncü bölgede ise en uzun boylu oyuncumuz Fuat’ın varlığı yetersiz kalıyor. Özellikle Doğukan, oyun tarzıyla takımı zora sokuyor. DoğuKan 1 Bölgeden 3 Bölgeye  top atması  yani sürekli uzun toplarla oynamaya çalışıyor, ancak bu anlayış sonuç getirmiyor.  Tabiiki diğer futbolcuların formsuz oldukları açıkça görünüyor.


Geçen sene Aliağaspor, baskılı bir oyun sergiliyordu. Bu sezon bunu göremiyoruz. Bu düşüşün bir nedeni de iyi oyuncularımızın, sessiz sedasız elden çıkarılması olabilir. Mesela Enes gibi seyirciyle bütünleşmiş bir futbolcuyu kaybettik. Belki Enes sahada olsaydı, Pazarspor’u yenebilirdik. Enes, sadece futbol yetenekleriyle değil, Aliağaspor’a olan bağlılığıyla da dikkat çeken bir oyuncuydu.

Geçen sezon Hakan hoca, oynattığı oyun nedeniyle eleştirilmiş ve gönderilmişti. Ardından Fatih hoca geldi, ama o da beş hafta dayanabildi. Şimdi Mesut Toros’un işi gerçekten zor. Bu sezon baskı altında kalabilir, fakat doğru stratejilerle takımı toparlayabileceğine inanıyorum.

Aliağaspor’un tarihinde Bu  hafta bir ilke tanıklık ettik. Kendi taraftarına küfreden bir futbolcuyla karşılaştık. 2000 yılında Petkimspor’da oynayan Mesut Toros, Aliağa Derbisinde  oyuncuların olsun  iki taraftarların  nasıl davrandığını iyi bilir. Ancak bu haftadaki  olay, kulüp tarihinde kara bir leke olarak kalacak.

Mesut Hoca,ve bu şehrin futbol sevgisini biliyor.  İlerleyen haftalarda doğru kararlar almazsa, Aliağaspor’un  üst lige çıkışı zor olacak. Aliağalı Futbolseverler   Teknik Direktör Mesut Toros’a güveniyor ve başarılı olacağından inanıyorlar


Unutulmalı Ki  iyi takım  maç kazanır  karakterli takım şampiyon olur
Saygılarımla