TFF Tahkim Kurulu Kararını Açıkladı, Aliağa Belediye Hevacıspor Super Amatör'de Devam Edecek

TFF Tahkim Kurulu Kararını Açıkladı, Aliağa Belediye Hevacıspor Super Amatör'de Devam Edecek
Editör: Aliağa Medya
07 Haziran 2024 - 22:22
Güventaş Hazır Beton İzmir Süper Amatör lig Play-Off B Grubu 6.hafta maçı sonrası yaşanan esame krizi sonucunda TFF Tahkim kurulu kararını açıkladı.

Daha evvel alınan kararlar sonrasında Balçovaspor’un 3 puanı silinmesinin yanı sıra birde hükmen ceza alması ile Aliağa Belediyesi Helvacı spor  BAL Ligine çıkmıştı.

Balçovaspor yönetim kurulu alınan bu karar sonrası TFF Tahkim kuruluna evraklarını vererek itirazda bulunmuş ve bu itirazı ise kabul görerek tüm açıklanan kararların ise kaldırılması yönünde karar vermişti.
Buna göre alınan karar şöyle açıklandı.

Tahkim Kurulu 07 Haziran 2024 günlü (38) sayılı toplantısında gündemindeki dosyaları inceleyerek aldığı kararları açıklarken, Balçovaspor hakkında verilen AFKD kararlarının kaldırılması sonucunda Balçovaspor BAL Ligine çıktı.

Bu karar sonrası Aliağa Belediye  Helvacı spor cephesinden gelen açıklamada ise 9 Haziran 2024 Pazartesi günü alınan karar hakkında itiraz edeceklerini ve karşı dava açacaklarını belirttiler.
10. E.2024/273 – K.2024/294

Balçova Spor Kulübü’nün AFDK’nın 24.05.2024 tarih ve E.2023-2024/1777 – K.2023-2024/2146 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;

– Balçova Spor Kulübü’nün müsabaka isim listesi üzerinde değişiklik yapılması suretiyle sahtecilik ve yanıltma eyleminin teşebbüs aşamasında kaldığı kanaati ile FDT’nin 48/2-b maddesi uyarınca verilen mevcut puanlarından 3 puan silinmesine dair karara itirazının kabulü ile; AFDK kararının kaldırılmasına, oybirliği ile,

– Balçova Spor Kulübü teknik sorumlusu Recai Cinel’in müsabaka hakeminin bilgisi dışında müsabaka isim listesi üzerinde değişiklik yapılması suretiyle gerçekleşen sahtecilik ve yanıltma eylemi nedeniyle FDT’nin 48/1-b maddesi uyarınca ve eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle FDT’nin 8. maddesinin uygulanması ile verilen 1 yıl müsabakalarda soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezasına itirazının kabulü ile; AFDK kararının kaldırılmasına, oybirliği ile,