Sosyal Medya Tuzağı :"Kızımızın namusunu kirlettin" dediler, darp edip 124 bin TL'sini aldılar"

Sosyal Medya Tuzağı :"Kızımızın namusunu kirlettin" dediler, darp edip 124 bin TL'sini aldılar"
Editör: Aliağa Medya
15 Ağustos 2024 - 11:35

İzmir’in Konak ilçesinde meydana gelen olayda, sosyal medya üzerinden tanıştığı kadınla buluşan bir kişi, kadının suç ortakları tarafından “kızımızın namusunu kirlettin” denilerek darp edildi ve Darp ettikleri şahsın banka hesaplarından da kendilerine 124 bin TL para gönderen 2 şüpheli tutuklandı.

Olay, geçtiğimiz günlerde Konak ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre bir kişi, sosyal medya üzerinden sahte hesapla tanıştığı ve buluştuğu kadının suç ortakları tarafından, "kızımızın namusunu kirlettin" denilerek darp edildi. Şüpheliler darp ettikleri kişinin banka hesaplarını ele geçirerek buradan kendilerine 124 bin TL de para gönderdi. Şahsın polise ihbarı üzerine ekipler harekete geçerek, şüphelileri yakalama çalışması başlattı

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayın faillerini yakalamak için teknik ve saha çalışmaları yürüttü. Bu çalışmalar sonucunda şüpheliler E.E. ve Z.N.B., Buca ilçesinde saklandıkları adreste eş zamanlı operasyonla kıskıvrak yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.