Site Sakinleri, Basın Açıklamasıyla Müteahhite Tepki Gösterdi!

Site Sakinleri, Basın Açıklamasıyla Müteahhite Tepki Gösterdi!
Editör: Aliağa Medya
02 Temmuz 2024 - 12:27
Aliağa Siteler Mahallesi İzban İstasyon bölgesinde bulunan bir inşaat firmasından ev alan site sakinleri, 7 yıldır tamamlanmayan ve eksikleri bulunan evlerinden dolayı mağdur olduklarını dile getirmek için basın açıklaması yaptılar.

2017 yılında inşaatına başlandığını söyleyen site sakinlerii inşaat  projesinden ev aldıklarını, 3 yıl içinde biteceği ile ilgili taahhütte bulunulmasına rağmen hala dairelerinin eksiklerinden dolayı ruhsat alınamadığını, verilen hiçbir sözünde tutulmadığını iddia ettiler. Ruhsat alınamadığı için, elektrik ve sularının bağlanmadığını söyleyen site sakinleri, her ay kira geliri garantili aldıkları evlerinin hala eksiklerinden dolayı ruhsat alınamadığı için mağdur olduklarını iddialarında bulundular.
Mağdur olduklarını söyleyen site sakinleri, basın açıklamasında müteahhit firmaya yönelik "Tapu verilecek diyerek sözleşme ile satılan evler kaç farklı kişiye satılmıştır ve bu evlerin tapusunun akıbeti nedir? şeklinde soruları da dile getirdiler.
Bu zamana kadar verilen hiç bir sözün tutulmadığı gibi, projeden ev alırken kendilerine sözleşme ile  taahüt edilenlerin yerine getirilmediğini söyleyen site sakinleri yaptığı basın açıklamasında
“Bizler bugün burada 2017 yılında inşaatına başlanmasına ve 3 yıl içerisinde bize teslim edileceği taahhüt edilmesine rağmen teslim edilmeyen evlerimiz için toplandık. Aradan 7 yıl geçmesine rağmen hala inşaat bitmedi.
Bizlere teslim tutanağı ile iskanı alınmamış, suyu doğalgazı bağlanmamış, asansörleri açılmamış ve ruhsatı alınmamış, otoparkları açılmamış evler verilerek tüm yasal haklarımızdan vazgeçip evrak imzalamamız istenmektedir.
Bizlerin, devletimizin ve belediyemizin zararı her geçen gün artmaktadır.
Daha önce defalarca iskan ruhsatının alınacağı konusunda tarih veren İZPEK İNŞAAT, bu tarihlerin hiçbirisinde verdiği sözü tutmamıştır.
2 yıl önce arsa sahibi taahhüdü ile Temmuz 2022’de inşaat bitecek, aksi takdirde her ay 3000 TL kira ödenecektir diyerek evler satılmış fakat bu söz de tutulmamıştır.
İnşaat sahibi bizlere elektrik sayacı taktırtmış fakat okumasını yapmamış sonrasında da tüm elektrik borcunu ev sahiplerine ödetmiştir.
4982 sayılı bilgi edinme kanunu kapsamında sorularımıza cevap talep ediyoruz.
Bizler tüm kamuoyu önünde izpek inşaata, arsa sahibine, belediyemize ve çevre şehircilik bakanlığımıza soruyoruz.
Bu binaya iskan ne zaman verilecektir?
Çalışan asansörün ruhsatı var mıdır yoksa ruhsatsız çalıştırılıp kaza olursa sorumluk alınmamakta mıdır?

Yapı müteahhidinin borcu yoktur yazısı var mıdır?

SGK ilişiksizdir belgesi var mıdır?

Projede bizlere söz verilen spor salonu ve sosyal alanlar iptal edilip yerine ne yapılmıştır?
Bodrum katta su birikmesi var mıdır?
Tapu verilecek diyerek sözleşme ile satılan evler kaç farklı kişiye satılmıştır ve bu evlerin tapusunun akıbeti nedir?
Şu an musluklardan akan su nereden gelmektedir ve sağlıklı olduğuna dair belge nerededir?
Bugün itibari ile tüm hak sahiplerinin yetkili mercilere başvuracağını, daire balkonlarına pankart asıp ulusal medyaya haber vereceğini bildirir,
05 Temmuz 2024 tarihine kadar eksiklikler tamamlanmaz ise inşaat sahibi ve arsa sahibi ile ilgili devam eden davalara müdahil olacağımızı ve savcılığa ayriyeten oluşturduğumuz dosya ile suç duyurusunda bulunacağımızı iletiyoruz."