Sağlığı Geliştiren Belediye; Aliağa Belediyesi

Sağlığı Geliştiren Belediye; Aliağa Belediyesi
Editör: Aliağa Medya
25 Ekim 2024 - 16:41
 

 

“Üretken Belediyecilik” vizyonuyla toplumun tüm kesimlerine hızlı ve nitelikli hizmet sunan Aliağa Belediyesi sağlık alanında da örnek hizmetler sunuyor. Aliağa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde yer alan Sağlık Hizmetleri ve Ambulans Servisi birçok hastaya sağlık kuruluşlarına ulaşım konusunda nakil hizmeti verirken yine Sağlık İşleri bünyesinde bulunan Veterinerlik Birimi de sokakta yaşayan sevimli dostların yanında olmaya devam ediyor. 

3 dönemdir görevde bulunan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın “herkes için yaşanabilir kent” anlayışıyla, çalışmalarını 7 gün 24 saat esasıyla sürdüren Sağlık İşleri Müdürlüğü Ambulans Servisi, İzmir genelinde sağlık hizmetleri ve ambulans servisleri arasında öncü belediyeler biri olmayı sürdürüyor. Aliağa Belediyesi, Sağlık Bakanlığı’nın ‘sağlıklı yaşamı teşvik etmek ve yaygınlaştırmak’ amacıyla başlattığı SAGEP Projesi kapsamında kültürden sanata, sağlıktan spora, çevre, doğa ve insan odaklı projeleriyle 2022 yılından bu yana ‘Sağlığı Geliştiren Belediye’ unvanına sahip nadir belediyeler arasında yer alıyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün bünyesinde bulunan ve 2021 yılında faaliyetlerine başlayan Pati Park Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ise yeşili, yürüyüş parkurları, sosyal yaşam alanları ve daha birçok özelliği ile Türkiye’ye örnek oluyor. 

1 Yılda 5 Bin 392 Vatandaşa Hizmet Verildi
Aliağa’da 21 kişilik ekibi, 4 adet Mavi Şerit Hasta Nakil Ambulansı ve 1 adet hizmet aracı ile görev yapan Aliağa Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Ambulans Servisi; Aliağa sınırları içinde ikamet eden ve acil tıbbi müdahale gerektirmeyen yatalak, kaza veya operasyon nedeniyle oturamayacak durumda olup sedye ile taşınması zorunlu hastaların evlerinden sağlık kuruluşlarına ulaşımlarını sağlıyor. Aliağa Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Ambulans Servisi 2023 Yılında 2 bin 880’i hasta nakli, 2 bin 512’si hasta ziyareti olmak üzere toplam 5 Bin 392 vakada vatandaşa hizmet verirken 16 bin 738 hastaya da tıbbi malzeme yardımında bulundu. Vatandaşlar, Belediye Sağlık Ekipleri ile ilgili taleplerini Alo 153 veya 0 530 277 2222 numaralı mobil hat üzerinden Hilal Masa’ya iletebiliyor.

Aliağa Belediyesi Sevimli Dostların Yanında
Aliağa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Veterinerlik Birimi kısırlaştırmadan tedaviye kadar birçok konuda sokak hayvanlarının yanında olmayı sürdürüyor. Veterinerlik birimi 2023 yılında 4 bine yakın sokak hayvanını kısırlaştırırken kentin çeşitli noktalarında bulunan mama matiklere de düzenli olarak mama takviyesi yapıyor. Mamamatik bulunmayan ancak popülasyonun fazla olduğu kentin muhtelif bölgelerindeki sevimli dostlara yılın dört mevsimi mama ve su desteği sağlanıyor. 

Pati Park Türkiye’ye Örnek Oluyor
Sevimli dostların bakım, tedavi ve rehabilitasyonuna önem veren Aliağa Belediyesi, 2021 yılında 20 bin 750 metrekarelik alanda Pati Park Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni projelendirerek hayata geçirdi. Tesiste, açık ve kapalı hayvan barınakları, hayvan tıbbi müdahale binası, acil servis ve veteriner hekim hizmet binası bulunuyor. Tesis içinde ayrıca, bin 500 metrekarelik Türkiye’nin en büyük köpek parkı, 125 metre uzunluğa sahip ıslah edilmiş dere, 550 metre uzunluğunda Serbest Yürüyüş Parkuru, yaklaşık 3 bin metrekare alanda “Barınak Koruluğu” ile otopark alanları yer alıyor. Pati Park’ta 257 köpek, 80 kedi barınabiliyor. 

Sevimli Dostları Satın Alma, Sahiplen
Türkiye’ye örnek teşkil eden modern tesis, bakımevinden de öte sevimli dostlar ile hayvan severlerin bir araya gelerek mutlu anlar yaşadığı bir sosyal yaşam merkezi konumunda yer alıyor. Vatandaşlar hafta içi ve hafta sonları Pati Park’ı ziyaret edebildikleri gibi isterlerse sahiplenme de yapabiliyorlar.