Petrol-İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Aliağa'da Üyeler ve İşverenlerle Bir Araya Geldi

Petrol-İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Aliağa'da Üyeler ve İşverenlerle Bir Araya Geldi
Editör: Aliağa Medya
23 Ağustos 2024 - 10:18
Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz,  Aliağa Şubesi ve şubenin örgütlü olduğu işyerlerine ziyaretlerde bulundu. Akyüz, ziyaretleri sırasında üyeler ve işyeri yönetimleri ile bir araya gelerek çeşitli konularda görüşmeler gerçekleştirdi. Ziyaretlere, Aliağa Şube  Başkanı  Hasatn Toptan  ve Yönetim kurulu  üyeleri  eşlik etti.
Ziyaret programının ilk durağı, Ravago Petrokimya işyeri oldu. Aynı saha içerisinde yer alan Eastchem ve Enplast işyerlerini de ziyaret eden Akyüz, ortak yemekhanede üyelerle buluştu. Kısa süre önce yaşanan zehirlenme vakası nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileten Akyüz, çalışma hayatındaki güncel gelişmeler hakkında üyeleri bilgilendirdi ve soruları yanıtladı.

Ravago'daki üyelerle yapılan görüşmenin ardından, Petrol-İş heyeti, Ravago İdari ve Teknik İşler Direktörü Cengiz Uçar, Fabrika Müdürü Gökhan Karas ve işyeri yönetimi ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Petrol-İş ve Ravago arasındaki ilişkiler, emek gündemindeki başlıklar ve yeni dönem sözleşme görüşmeleri değerlendirildi.
Ravago ziyaretinin ardından Akyüz, Petkim Petrokimya Etilen Fabrikası ve Star Rafineri MCB Board Kontrol birimini ziyaret etti. Burada üyelerle açık toplantı yapan Akyüz, daha sonra Petkim ve Star işyerlerinin bağlı olduğu SOCAR Grubu Yönetimi ile bir araya geldi. SOCAR adına Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı Kanan Mirzayev ve Rafineri ve Petrokimya İş Birimi İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Levent Kocagül ile yapılan görüşmede, ülke ekonomisindeki gelişmeler, çalışma koşulları ve yeni dönem sözleşme süreçleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

kyüz’ün son durağı ise Tüpraş İzmir Rafinerisi oldu. Burada Tüpraş Bakım Grubunda çalışan üyelerle bir araya gelen Akyüz, 2025 yılında başlayacak olan toplu sözleşme görüşmeleri ve güncel gelişmeler hakkında üyelerle değerlendirmelerde bulundu. Sonrasında Tüpraş İzmir Rafinerisi Fabrika Müdürü Volkan Demirtaş ve İnsan Kaynakları Müdürü Ersin Ulusoy ile bir toplantı gerçekleştirildi.

Genel Başkan Süleyman Akyüz’ün Ravago, Petkim, Star Rafineri ve Tüpraş işyerlerine yaptığı ziyaretler ve üyelerle gerçekleştirdiği görüşmeler oldukça verimli geçti. Üyeler, Akyüz’ün ziyaretlerinden memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Görüşmelerde vergide adalet, emeklilik bağlanma oranları, toplu sözleşme süreçlerine dair beklentiler, kıdem tazminatı ve çalışma hayatında esnek ve güvencesiz çalışmayı yaygınlaştıracak düzenlemeler gibi pek çok konu ele alındı.
4o