Petrol-İş Aliağa, Türk-İş Seminerinde

 Petrol-İş Aliağa, Türk-İş Seminerinde
Editör: Aliağa Medya
18 Eylül 2024 - 09:48
Türk-İş Konfederasyonu’nun 2024 yılı eğitim programı kapsamında, 16-17 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul, Bursa ve İzmir Bölge Temsilcileri ile bu bölgelere bağlı il temsilcileri ve şube başkanlarına yönelik “Çalışma Hayatının Güncel Sorunları ve Çözüm Yolları” başlıklı bölgesel seminerlerin ilki Balıkesir Güre’de düzenlendi. Seminere, Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan da katıldı.

Seminerin açılış konuşmalarını Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Alemdar ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay yaptı.

Atalay, açılış konuşmasında; TÜRK-İŞ’in düzenlediği eylem ve mitinglerde altını çizdiği hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, adaletsiz vergi sistemi, işsizlik, kayıt dışı istihdam, emeklilik, güvencesiz çalıştırma gibi çalışma hayatıyla ilgili konulara değindi.

Atalay’ın dile getirdiği Temmuz ve Eylül aylarında ücret zammı alanlar arasında oluşan farkın giderilmesi, Eylül ayında da %24.73 oranında zam uygulanması, 2024 yılı içerisinde ve yıl başından sonra emekli olacaklar arasında fark oluşmaması seminerde gündeme gelen önemli konular arasında yer aldı.