Petrol-İş Aliağa Şubesi, Ravago Petrokimya/Eastcem Çalışanlarıyla TİS Öncesi Değerlendirme Toplantısı Yaptı

Petrol-İş Aliağa Şubesi, Ravago Petrokimya/Eastcem Çalışanlarıyla TİS Öncesi Değerlendirme Toplantısı Yaptı
Editör: Aliağa Medya
18 Ekim 2024 - 01:03
Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi, örgütlü olduğu Ravago Petrokimya/Eastcem işyerinde çalışan üyeleriyle toplu iş sözleşmesi (TİS) öncesinde değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Aliağa Şube binasının Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya, sendika üyeleri yoğun katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Hasan Toptan katılımdan dolayı üyelere teşekkür ederek, 2025 yılının Ocak ayında başlayacak toplu iş sözleşmesi sürecinin hayırlı olmasını diledi. Başkan Toptan, zor bir döneme girildiğini vurgularken, üyelerden aldıkları güçle bu süreci doğru ve kararlı bir şekilde yöneteceklerini belirtti. Konuşmasında, maaş zamları, vardiya primleri ve sosyal haklar konusundaki taleplerin öncelikleri olduğunu ifade eden Toptan, "Türkiye'nin ekonomik gerçeklerinin farkındayız, ancak işveren şunu bilmelidir ki işçi mutlu değilse işyerinde huzur olmaz. Masada uzlaşmak önceliğimiz, ama işçinin mutsuz olduğu yerde eylemse eylem, grevse grev" diyerek kararlılık mesajı verdi.

Şube Başkan Yardımcısı Gökhan Karataş da toplantıda söz alarak, üyelerle dayanışmanın önemine dikkat çekti. Karataş, "Büyük zorluklar yaşadık ve bu süreçte de fedakarlık hep işçi sınıfından beklendi. Artık fedakarlık sırası bizde değil. Sizlerin desteğiyle masada ve sahada güçlü olmaya devam edeceğiz" dedi.

Mali işlerden sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Coşkun Tıktaş ise taleplerin gerçekçi olduğunu ve geçen dönem yaşanan zorluklara rağmen doğru diyalog ve birlikle bu süreci yöneteceklerini vurguladı.

Toplantının sonunda konuşan işyeri baştemsilcisi Taner Er ise şubenin her zaman arkasında durduğunu belirterek, "Birlikte hareket ederek, iyi ücret ve haklara ulaşacağımıza inanıyoruz" dedi.

Toplantı, üyelerin soru ve taleplerinin alınmasının ardından sona erdi.

Haber : İsmail Hakkı Ergün