"MYRİNA VE GRYNEİON, ARKEOLOJİK YÜZEY ARAŞTIRMALARI, 2.CİLT" OKUYUCU İLE BULUŞUYOR

  Akademik çalışmalara verdiği destek ile Aliağa’nın 8 bin 500 yıllık kültür mirasını geleceğe taşıyan Aliağa Belediyesi, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte öğrencilere üç kitap

"MYRİNA VE GRYNEİON, ARKEOLOJİK YÜZEY ARAŞTIRMALARI, 2.CİLT" OKUYUCU İLE BULUŞUYOR
Editör: Aliağa Medya
18 Eylül 2018 - 01:05

 



Akademik çalışmalara verdiği destek ile Aliağa’nın 8 bin 500 yıllık kültür mirasını geleceğe taşıyan Aliağa Belediyesi, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte öğrencilere üç kitap birden hediye ediyor.


 


Aliağa Belediyesi’nin “Oku, Okut” projesi kapsamında sürdürdüğü her ay bir kitap kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda yeni eğitim öğretim sezonunun başlaması ile birlikte Aliağa Kent Kitaplığı dizisin 398 sayfalık “Arkeoloji, Tarih, Coğrafya, Turizm ve Kültürüyle Geçmişten Günümüze 1.Aliağa Sempozyumu Bildirileri”, 431 sayfalık “Aliağa Çevresi İle Birlikte Güzelhisar” ile serinin altıncı ve yeni çıkan kitabı 448 sayfalık “Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, 2.Cilt” eseri tüm okuyuculara hediye ediliyor. Toplam bin 277 sayfalık sete sahip olmak isteyen okuyucular bu kitapları Mahalle Muhtarlıkları, Nadir Nadi Kütüphanesi ve belediye merkez binasının giriş katında hizmet veren Hilal Masa’dan ücretsiz olarak temin edebilecekler. Aliağa dışında ikamet eden tarih severler kitapların pdf’lerine Aliağa Belediyesi’nin resmi internet sayfasında yer alan yayımlarımız bölümünden ulaşabilirler.


 


ALİAĞA KENT KİTAPLIĞI’NIN ALTINCI KİTABI OKUYUCU İLE BULUŞUYOR


Aliağa’nın antik çağlara dayanan uygarlık birikimini gün yüzüne çıkartmak ve bunu gelecek nesillere aktarmak isteyen Aliağa Belediyesi, Aliağa Kent Kitaplığı’nın altıncı kitabı olan “Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, 2.Cilt”i de okuyucuyla buluşuyor. Yrd. Doç. Dr. Murat Çekilmez, Dr. Emel Dereboylu Poulain ve Dr.Emre Erdan’ın editörlüğünü üstlendiği kitapta yüzey araştırmaları sırasında bulunan arkeolojik kültür varlıklarının tespitiyle ilgili makaleler, Gryneion’daki Apollon tapınağı ve çevresinde yapılan jeofizik araştırmaları gibi çok sayıda önemli bilgiler yer alıyor.


 


Kitapta 2017 yılında yapılan yüzey araştırmalarında elde edilen arkeolojik kültür varlıklarının tespitiyle ilgili makaleler bulunuyor. Myrina ve Gryneion antik kentlerinden çıkan seramikler üzerinde çalışmalar yapan Dr. Emel Dereboylu’nun çalışma sonuçları ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nden Dr. Serdar Vardar’ın paleocoğrafyasıyla ilgili çalışmaları bulunuyor. Ayrıca Gryneion’daki bitki ve flora ile ilgili araştırmalar yayımlandı. Kendi alanında uzman akademisyenler tarafından yapılan çalışmalar ile sikkesinden seramiğine, mimari malzemeden heykeltıraşlığa kadar birçok önemli bilgi Myrina ve Gryneion 2 kitabında okuyucuya sunuldu.