MHP'li Şahin'den çarpıcı açıklamalar: Devlet Bey'in haklı olduğu ortaya çıkar, utanırlar!

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, MHP lideri Bahçeli’nin sözleriyle ilgili olarak, “Bugün eleştirilir, 3 gün sonra ne kadar haklı olduğu ortaya çıkar ve utanırlar, ‘çok özür dileriz, anlayamadık’ derler. Bu eleştirenler, bu olaydan (terör saldırısı) sonra özür dileyeceklerini düşünüyorum” dedi. Şahin; Bahçeli'nin çağrısını ülkücü tabanın sahiplendiğini vurguladı.

MHP'li Şahin'den çarpıcı açıklamalar: Devlet Bey'in haklı olduğu ortaya çıkar, utanırlar!
Editör: Aliağa Medya
24 Ekim 2024 - 12:49
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Ege Tv’de yayınlanan Politika Durağı Programında gazeteciler Sercan Avcı ve Onur Çakır’ın sorularını yanıtladı. Şahin, Ankara’da gerçekleşen hain terör saldırısı ile ilgili olarak, “Hain bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. Milletimizin başı sağ olsun. Sayın Genel Başkanımızın da dediği gibi bir olursak, beraber olursak yenemeyeceğimiz bir zorluk yok. Türk Devleti büyük bir devlet. Bunu da atlatırız” dedi.

OY HESABI YAPILMADAN SÖYLENEN SÖZLER

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı tarihi konuşmayla ilgili değerlendirmelerden bunun Şahin, şunları söyledi:

“Genel Başkanımızın yaptığı açıklama, benim ya da birinin izah etmesine gerek kalmayacak derece açık. Hatta 5 sayfalık açıklamadan bir bölüm okumak istiyorum.  ‘Türkiye yeni bir çözüm sürecine değil, ortak aklı çalıştırmaya dürüst samimi adımlarla dış dayatmalara karşı durmaya bin yıllık kardeşliği kuvvetlendirmeye ihtiyacı vardır’ diyen ve devam eden bir açıklaması vardır.  Bu partimizin gelecek seçimlerde alacağı oy hesabı yapılmadan yapılmış bir açıklama. Zaten biz önce ülkem ve milletim diye başlarız söze. Bu da bunun kanıtıdır. Kürt kardeşlerimize bin yıldır kardeşiz diyoruz. Ülkemizin geleceği için yapılmış bir açıklamadır. Gerekçeleri, yol haritası olan bir açıklamadır. Bizim söyleyeceğimiz bunun bugün toplumda çok büyük bir karşılığını olduğunu gördük. Açıklamanın 3-5 aklı evvelin dışında çok büyük destek aldığını gördük. Biz milletimiz, devletimiz adına sevindik. İnşallah arkasından güzel şeyler olur. Terörün elindeki silahı aldığımızı düşünüyoruz.

KİMSEYE ASLA SİZ ÖTEKİSİNİZ DEMEDİK
Özellikle İzmirli Kürt siyasetçilerden aldığım izlenim herkes bunu alkışladı. ‘Biz bunu Devlet Bahçeli’den beklemezdik’ dediler. Yıllardır üstümüze atılan ve çıkmayan ‘faşist, kafa tasçı’ sözler vardır. Bize 60 yıldır söylenir. Bu vatanda, bu bayrağın altında yaşayan hiç kimseye asla siz ötekisiniz demedik. Kimin ‘söz ötekisiniz’ dediğini çok iyi biliyoruz. Ama hiçbir zaman kız alıp verdiğimiz, vatan savunmasında bulunduğumuz insanlara ‘ötekisi’ muamelesi yapmadık. Başkaları bizim üzerimize bunu atmıştı, biz de öyle olmadığını bugün göstermiş olduk.  Biz bunu ilk defa demiyoruz. Bundan 40 yıl önce Alparslan Türkeş, ‘Kürt ne kadar Kürt ise, ben de o kadar Kürt’üm’ demişti. O zaman da bu şekilde gündem olmuştur”
HAKLI OLDUĞUNU ANLAR UTANIRLAR

“Devlet Bey'in söylediği yolu yaparsa, Meclis de buna ‘olur’ verirse buna bizim söyleyeceğimiz bir şey olmaz. Eleştiriler var dediniz. Evet, bugün eleştirilir, 3 gün sonra ne kadar haklı olduğu ortaya çıkar ve utanırlar, ‘çok özür dileriz, anlayamadık’ derler. Bu eleştirenler, bu olaydan sonra özür dileyeceklerini düşünüyorum. Başkaları tepki gösteriyorsa onlar zaten 1991 yılında 1995, 1997, 2017 yılında da tepki göstermişlerdi. Biz her zaman affettik, unuttuk, o adamlar tekrar dönüp bizi eleştirmeye devam ettiler. Gidebildikleri yere kadar gitsinler nereyi destekleyeceklerse desteklesinler ama bizim Genel Başkanımıza laf söylemeleri onların haddine değil. Böyle bir şeye de müsaade etmeyiz”

OYUNCAĞI ELİNDEN ALINMIŞ ÇOCUK GİBİ

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “CHP’nin Genel Başkanı ‘Ben Kürt illerini gezeceğim. Demirtaş’a maşallah’ diyordu. Biz öyle demiyoruz. Biz teröre terör, teröriste terörist diyeceksiniz diyoruz. Silah bırakacaksın şartsız teslim olacaksın diyoruz. Onlar ‘Siz haklısınız, sen Kürt’sün, sen ötekisin’ diyor. Bugün de Devlet Bahçeli bu açıklamayı yapınca oyuncağı elinden alınmış çok gibi çıldırdı. Ne dediği de anlaşılmadı. Komik duruma düştü. Devlet Bey’in yerinde zamanında ne kadar önemli bir açıklama yaptığını dün gece daha net gördük” dedi.


ÜLKÜCÜ TABAN SAHİPLENDİ

Bahçeli'nin açıklamalarına İzmirin olumlu ve güzel baktığını belirten MHP’li Şahin, “İzmir çok güzel baktı. İzmir’in yerel siyasetçileri, STK’ları… Kendi arkadaşlarımız desteklediler. Başka siyasetçiler normal baktı. Bize doğru bakmayan FETÖ’cüler, FETÖ’cüler, FETÖ’cüler. Eskileri, daha eskileri, daha artıkları, daha atılmışları gibi.  Ülkücü taban sahiplendi. Ben de çok mutlu oldum sahipleniş şeklinde. Geçmişte, biz teröre terör, teröriste terörist diyorduk da şimdi vaz mı geçtik. Bizim duruşumuz, bakışımız değişmedi” dedi.


CHP BÖYLE BİR ÇAĞRI YAPMAZDI
“CHP böyle bir çağrı yapsaydı ne olurdu” sorusuna Şahin, “CHP böyle bir çağrı yapmazdı. CHP’nin ne çağrısını yaptığını biliyoruz. CHP’nin yaptığı çağrı ‘el yükseltiyorum, size devlet vadediyorum.’ Hayırdır aslanım, babanın bir şeyi var da onu veriyorsun, ne devleti vadediyorsun?” yanıtını verdi.