Mehmet Saka Ortaokulu'nda Tübitak 4006 Sergisi açıldı

Mehmet Saka Ortaokulu'nda Tübitak 4006 Sergisi açıldı
Editör: Aliağa Medya
24 Mayıs 2024 - 11:40
Aliağa Mehmet Saka Ortaokulu'nda TÜBİTAK 4006 bilim sergisi açılışı yapıldı. Öğretmenlerinin rehberliğinde öğrencilerin hazırladığı projelerin yer aldığı açılışa Aliağa İlçe

Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Öztürk, Aliağa Belediyesi Personel Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkurt, okul yöneticileri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış kurdelelerinin kesilmesinin ardından davetliler projelerin sergilendiği standları tek tek dolaşarak öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldılar. Türkçe dili ve edebiyatı, kimya, teknolojik tasarım, tarih gibi birçok alanda sergilenen projeler büyük beğeni topladı.
Mehmet Saka Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Duygu Demirhanlı emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi: "TÜBİTAK 4006 sergisiyle öğrencilerimize bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik etme, öğrencilere bilimsel süreç becerileri kazandırılmasına katkı sağlanması, öğrencilere takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması gibi birçok konunun kazandırılması amaçlandı. Bu sergimizde emeği geçen okul idarecilerimize, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi.