Kuzey Ege Spor Oyunları Başladı

Kuzey Ege Spor Oyunları Başladı
Editör: Aliağa Medya
21 Mayıs 2024 - 16:11
İzmir'de ilk kez düzenlenecek olan Kuzey Ege Spor Oyunları Aliağa İlçesinde kortej yürüyüşü ile başladı. Ev sahipliğini Aliağa ilçesinin yaptığı korteje Kınık, Bergama, Menemen, Foça ve Dikili'den de sporcuların.  yanısıra Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Faruk Altuntaş, Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Figen Gencay, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Öztürk, Aliağa Belediyesi Personel Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt, Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Günay Karataş, gençlik ve spor ilçe müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ile daire amirlerin katıldığı kortej yürüyüşü, coşkulu bir atmosferde gerçekleşti  

Sporculara Başarı Dilekleri

Enka Spor Salonu önünden başlayan yürüyüş Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda son buldu. Acı Ramadan'da başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşma yapan Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney müsabakalara katılacak olan tüm sporculara başarılar dileyerek yapılacak olan müsabakaların centilmence geçmesini diledi. Etkinlik halk oyunları, jimnastik gösterisi ve konserle son buldu.

12 Branşta Kıyasıya Mücadele

Kuzey Ege Spor Oyunları'nda yüzlerce genç sporcu, basketbol, futbol, kros, masa tenisi, mini voleybol, oryantiring, plaj voleybolu, satranç, tenis, yelken, badminton ve yüzme branşlarında kıyasıya mücadele edecek. Aliağa Belediyesi'nin tesislerinde gerçekleştirilecek müsabakalar 25 Mayıs Pazar günü sona erecek. Dereye giren sporcular için ise aynı gün saat 19.00'da Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı'nda ödül töreni düzenlenecek.