Kurs Arkadaşlığından Sergi Ortaklığına

Kurs Arkadaşlığından Sergi Ortaklığına
Editör: Aliağa Medya
23 Eylül 2024 - 08:16
Ressam Feride Soydam ile Su Kabağı İşleme Sanatçısı Nurten Bozgun kurs arkadaşlığını sergi ortaklığına taşıdılar. İzmir’in Foça İlçesi’nde açılan sergide Soydam’ın tabloları ile Bozgun’un su kabağı eserleri birlikte sergilendi.
TABLOLAR  SU KABAKLARIYLA AYNI SERGİDE
Reha Midilli Kültür Merkezi’nde açılan sergi Foçalılardan ve ilçeyi ziyarete gelenlerden büyük ilgi gördü. 30 tablo ile 60 dolayında işlenmiş su kabağı eser Kültür Merkezi’nin sergi holünde daha önceki sergilerden farklı bir atmosferde beğeniye sunuldu.
Feride Soydam, 2004 yılında emekli olduktan sonra resim çalışmalarına başladığını söyledi. Feride Soydam ; “Yaklaşık 20 yıldır resim yapıyorum. Figürel ve doğayla ilgili çalışmalar, atlar, sokaklar, kentleri  tablolara aktarıyorum” dedi.
Nurten Bozgun ise su kabağı işleme sanatının kendisi için bir terapi olduğunu dile getirdi. Nurten Bozgun; “Kabaklarla çalışmak benim için bir terapi. Beni sağlığıma kavuşturdu diyebilirim. Bu sergide 60 eserle sanatseverlerin huzurundayım” dedi.
Feride Soydam ve Nurten Bozgun kurslarda tanıştıklarını, resim ve su kabağı işlerinin olduğu ortak bir sergi açma fikrinin de kendiliğinden geliştiğini sözlerine eklediler.
Sergi 22 Eylül 2024 Pazar akşamına kadar açık ve her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilir.
 
Seyfi GÜL