Karar Açıklandı Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik Spor, BAL Liginde

 Karar Açıklandı Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik Spor, BAL Liginde
Editör: Aliağa Medya
28 Mayıs 2024 - 22:55

Güventaş Hazır Beton İzmir Süper Amatör lig Play-Off B Grubu 6.hafta maçı sonrası yaşanan esame krizi sonunda Balçovaspor’un 3 puanı silindi ve hükmen mağlubiyet alması sonucunda Aliağa Belediyesi  Helvacı Helvacı adını BAL Ligine yazdırdı

21 Nisan 2024 tarihinde Balçovaspor ile Aliağa Belediyesi  Helvacı Gençlik Spor,arasında oynanan maçı ev sahibi ekip Balçovaspor 2-0 kazanmasına rağmen, esame listesi krizi yaşanmıştı. Aliağa Belediyesi  Helvacı Gençlik Spor, yaşanan bu sorun nedeni ile AFDK’ya itiraz ederek taşımış ve sonucunda Balçovaspor’un hem 3 puanı silinmiş, hem de hükmen mağlup sayılması ile Aliağa Belediyesi  Helvacı Gençlik Spor, BAL Ligine yükseldi.

Bu sonucun çıkması ile Balçovaspor’lu yöneticiler tahkime başvuru yapacaklarını ifade ettiler.

İzmir İl Disiplin Kurulu kararı şöyle oluştu.

21.04.2024 tarihindeki SÜPER AMATÖR LİG PLAY OFF BALÇOVA SPOR – ALİAĞA BLD.HELVACI SPOR müsabakasına ilişkin TFF RESMİ SİTESİNDE YAYIMLANAN Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nun 24.05.2024 Tarih ve 87 Sayılı toplantısında verilen  ” Balçova Spor hakkında, müsabaka hakeminin bilgisi dışında müsabaka isim listesi üzerinde değişiklik yapılması suretiyle gerçekleşen sahtecilik ve yanıltma eylemi nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı madde 48/2-b uyarınca mevcut puanlarından -3- puan silinmesine ”  karar verilmiştir. İşbu karar ile talimatlara ve uygulanacak esaslara aykırılık tespit edildiğinden Balçovaspor’un Futbol Müsabaka Talimatı madde 22 ” ğ ” bendi ve TFF Yönetim Kurulu’nun 28.07.2023 tarihli toplantısında kabul edilen  “2023-2024 Sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar” kitapçığının ” Yerel Liglerin Kategorileri ile ilgili Esaslar – Büyükler Kategorisi, Amatör Takımlarda Futbolcu Yaşı Uygunluğu ”  kısmı uyarınca 3-0 hükmen mağlubiyetine karar verilmiştir.


Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik Spor Kulübü Teknik Sorumlusu Mehmet Ateş, “Önümüzde Daha Büyük Başarılar Var”
Sezon başından bu yana şampiyonluğa inandıklarını ve hedeflerine ulaştıklarını belirten Aliağa Helvacı Gençlik Spor Kulübü Teknik Sorumlusu Mehmet Ateş, “Oyuncularımı kutluyorum. Şampiyonluğa ilk günden itibaren inandılar. Tüm maçlara kazanmak için çıktık. Maçlarımızda bizleri yalnız bırakmayan taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Şampiyonluğu doyasıya kutlayacağız. Önümüzde daha büyük başarılar var. Gelecek sezon Aliağamızı BAL Liginde en iyi şekilde temsil edeceğiz. Şampiyonlukta ve büyük başarımızda emekleri olan Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a ve büyük Helvacı taraftarına çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Güventaş Hazır Beton İzmir Süper Amatör  Ligi’ni 22 maçta 19 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 59 puanla lider tamamlayan Aliağa Helvacı Gençlik Spor, Play-Off grubunda da 8 maçta 7 galibiyet alarak 22 puan topladı.