İzmir'in Foça İlçesinde Yangın

İzmir'in Foça İlçesinde Yangın
Editör: Aliağa Medya
31 Temmuz 2024 - 00:00

İzmir'in Foça ilçesinde ilçe merkezine 5 kilometre mesafedeki İmamtepe Mevkiinde Saat 13.45 dolayında yangın çıktı. 3 helikopterin havadan destek verdiği söndürme çalışmaları sırasında Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu lojmanları tedbiren boşaltıldı. Yangın saat 16.20 dolayında kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.
Foça İzmir karayolu kenarında yapılan direk kesme ameliyesi sırasında çıkan kıvılcımlardan çevredeki kuru otların tutuşmasıyla başladığı iddia edilen yangın rüzgarın etkisiyle hızla geniş bir alan yayıldı. Bölgede konuşlu İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye , Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve Foça Açık Cezaevi Müdürlüğü personeli ile çevrede ev ve tarlaları bulunan vatandaşlar alevlere müdahale etti. 2 uçak ve 3 helikopter havadan 6 adet itfaiye aracı, arazözler, iş makinaları karadan yangının büyümemesi ve Foça açık cezaevi ile çevredeki evler ve ekili alanlara sıçramaması için büyük çaba harcadı. Çevresi makilik ve kuru otluk alanlarla çevrili lojmanlardaki sakinler tedbir amacıyla güvenli alanlara boşaltıldı.
Yangın saat 16.20 itibariyle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.
80 HEKTAR ALAN ETKİLENDİ
Yangınla ilgili olarak Foça Kaymakamlığı’ndan şu açıklama yapıldı.
“30.07.2024 günü saat 13.45 sıralarında İzmir ili Foça İlçesi Yenibağarası Mahallesinde karayolu kenarında başlayan yangın olayı meydana gelmiştir.
Yangında yaklaşık 80 hektar otluk ve zeytinlik alan yanmış olup, Hava ve yer ekiplerinin müdahalesi ile söndürülmüş, soğutma çalışmaları devam etmektedir.
Orman bölgeye bağlı 2 uçak ve 3 helikopter ile 6 adet itfaiye aracı, Foça Açık Cezaevi itfaiyesi ile Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiyeler destek vermiştir.”
Seyfi GÜL