İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın Liyakat Derneği'nde Şehir ve Kadın Güvenliğini Konuştu
LİYAKAT 'ŞEHİRDE KADIN GÜVENLİĞİNİ' KONUŞTU Kadınlar ve gençlere girişimcilik yolunu açan LİYAKAT DERNEĞİ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınların şehir içi güvenlik problemlerini konuşmak üzere bi
Editör: Aliağa Medya
08 Mart 2018 - 21:12
LİYAKAT 'ŞEHİRDE KADIN GÜVENLİĞİNİ' KONUŞTU
Kadınlar ve gençlere girişimcilik yolunu açan LİYAKAT DERNEĞİ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınların şehir içi güvenlik problemlerini konuşmak üzere biraraya geldi. LİYAKAT DERNEĞİ'nin Ege Palas Oteli’nde düzenlediği etkinliğe İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın konuşmacı olarak katıldı.
Şehir ve kadın konulu söyleşide kadınların şehir hayatında yaşadıkları zorluklar, güvenlik problemleri, çözüm yolları ve İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün bu konuda yaptığı başarılı çalışmalar ve modeller ele alındı.
Kadınlar gününde sadece kadınların değil çocukların da aile içi şiddete maruz kalmaması için çalışmalar yapılması gerektiğine vurgu yapıldı. Toplumsal güvenliğin toplumsal başarıya yansımalarının konuşulduğu toplantıda kadınların ve çocukların güvenli bir şehir yaşamında hayatlarını sürdürmeleri gerektiğine değinildi.
İzmir Asayiş Şube Müdürü Seda Okur, Asayişten Sorumlu Müdür Yardımcısı Metin Demirbağ, Çocuk Şube Müdürü Gülden Türkal ve Trafik Denetleme Şube Müdürü Şamil Özsagulu, Balçova İlçe Emniyet Müdürü Süheda Tuğbay'ın da yer aldığı etkinliğe Liyakat Derneği üyelerinin yanısıra sivil toplum örgütleri ve iş dünyasının temsilcileri olmak üzere pek çok davetli büyük ilgi gösterdi.
Kadına Karşı Şiddet ‘Kadın’ Çocuk İstismarı ‘Çocuk’ Problemi değildir. Toplumun genelini ilgilendiren en büyük sorundur.
Kadının en büyük problemlerinden birinin şehirde var olma savaşı olduğuna değinen LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, girişimci kadınların sosyal hayatın yanı sıra iş hayatında da etkin olabilmesi için en başta kendilerini güvende hissetmelerine ihtiyaç duyduklarını vurguladı. Eskinazi, yaptığı konuşmada, bu gün ne yazık ki kadına karşı şiddetin, çocuk istismarının ve çocuk evliliklerinin haberlerde yer almadığı, gündem olmadığı tek bir gün yok. Biz LİYAKAT Derneği olarak içinde yaşadığımız ülkenin ve dünyanın gerçekçi sorunlarını biliyoruz, takip ediyoruz. Kuruluş amacımızı ‘girişimcilik’ olarak belirlerken ve bütün bu yıllar boyunca projeler gerçekleştirirken önceliğimiz hep çocuklar, gençler ve kadınlar oldu. Hayata geçirdiğimiz bütün projelerimizde yaşadığımız dünyanın sorunlarına çözüm olacak yöntemleri belirlemeye, odak noktamız olarak bu çalışmaları almaya çaba harcadık.
Şiddet Yanıbaşımızda
Bugün yaşadığımız dünyada kadına karşı şiddet bir kadın, çocuk istismarı ise çocuk sorunu değildir. Bütün bu sorunlar toplumun bütününü ilgilendiren, cinsiyet, dil, din, ırk farklılıklarından bağımsız, ama ne yazık ki; bir şekilde hepsi ile ilişkili sorunlardır. En önemlisi ise hemen yanı başımızdadır. Aynı sokakta, aynı iş yerinde, aynı apartmanda ya da aynı okulda her gün karşımıza çıkabilen ve hepimizi doğrudan etkileyen sorunlardır.
Çözüm Eğitim ve Ekonomik Kalkınma
Berkay Eskinazi sorunun yanıbaşımızda olduğu gibi çözümünde kendimizde olduğunu belirterek ‘Çözüm öncelikli olarak eğitimden ve daha sonra ise ekonomik kalkınma ile doğru orantılı. Çözümü ve sürdürülebilir, kalkınmış, eşit şartlara sahip bir toplumu ancak sosyal, ekonomik, siyasal, kültürel ve çevresel faktörleri iyileştirerek yaratabiliriz. Çağdaş ve bugünün dünyasında ayakta kalabilecek, kaliteli yaşama sahip bir toplum için, öncelikli olarak kadınlarımızı güçlendirmek, etkinlik alanlarını genişletmek, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanakları oluşturarak sağlayabiliriz.
Her gün yenilenen, sorgulayan, araştıran, sosyo-ekonomik hayatta aktif rol alan kadınlarımız ile birlikte bütün sorunları kalıcı olarak çözmek mümkündür. Yaratıcı, inovatif, sürekli öğrenen ve problem çözme yetenekleri gelişmiş çocuklarımız ile geleceğe sağlam temeller atabiliriz.
Güvenlik Kaygısı Olmayan İzmir için çalışıyoruz
Kadının her alanda başarılı olduğunu belirten İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın şehirlerde başta kadınlar olmak üzere kimsenin güvenlik kaygısı taşımaması için çaba sarfettiklerinin belirterek, ‘Yaptığımız iş çok büyük emek ve planlama gerektiren bir iş. Bu çalışmada yalnız erkeklerimiz olsun, erkekler çalışsın kadınlar evde otursun çocuk baksın olmaz. Çok başarılı kadınlar bizim teşkilatımızın içinde de var. Siyasette, kültürde, sanatta, sporda birçok alanda kadınlarımızın başarılı olduğunu görebiliyoruz" dedi.
Türkiye’nin ilk Kadın Asayiş Müdürü İzmir’de
Aşkın, emniyet teşkilatında da kadın çalışan seçme konusuna dikkat ettiklerini belirterek, ‘Türkiye'nin ilk kadın asayiş müdürü olan Seda Okur'u görevlendirdik. Biz bu atamayı yaptığımızda kadın olduğu için şaşıranlar oldu. Bu görevlendirmeyi müdürümüzün kadın veya erkek olduğuna bakmadan liyakata ve polislik tecrübesine bakarak yaptık. Yunus timlerimizde, motosikletli diğer ekiplerimizde, yaya devriyelerimizde ve trafik ekiplerimizde çok sayıda kadın polisimiz görev yapıyor. Çocuk Şube Müdürümüz, Balçova ve Foça İlçe Emniyet Müdürlerimiz kadın’
155 Polis İmdat hayat kurtarıyor
Bütün çalışmalarımızı İzmir’i çok daha güvenli bir şehir haline getirmek için yapıyoruz. Bugün acil durumlarda 155’i arayan bir kişi bir kaç saniye içinde cevap alabiliyor. Artırdığımız motorsikletli ekiplerimiz ile çağrı geldiği andanitibaren 4 dakika içinde olay yerine ulaşmayı amaçlıyoruz.
Kadınlar Dikkatli Sürücü
Kadın sürücülerin fazla olduğu İzmir’de 510 bin kadın sürücü olduğunu belirten Aşkın, ölümlü kazaların hiçbirisinde kadın sürücülerin olmadığını, yaralanma olaylarında da kadınların yüzdesinin oldukça düşük olduğunu belirtti.