İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon: 15 gözaltı

İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon: 15 gözaltı
Editör: Aliağa Medya
15 Ağustos 2024 - 12:06
İzmir’de Terör Örgütü PKK/KCK’ya Yönelik Operasyonda 15 Şüpheli Gözaltına Alındı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik olarak  İzmir’de geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonda gözaltına alınanlar arasında, terör örgütünün kırsal alanlarda düzenlediği etkinliklere katılan ve silahlı faaliyet yürüten 4 şüpheli, YPG terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği belirlenen 2 yabancı uyruklu şüpheli, geçmişte terör örgütüne eleman kazandıran ve Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) içinde faaliyet gösterdiği tespit edilen 4 şüpheli ile sosyal medya platformlarında terör örgütü propagandası yapan 5 şüpheli yer alıyor.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 2 tabanca, 1 tüfek, 32 fişek ve çok sayıda dijital materyal, kitap, dergi, doküman ile örgütsel fotoğraflar ele geçirildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, haklarında adli işlem başlatılan 15 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.