İzmir'de sıcak havalar bitiyor... Sağanak dolu hafta!

İzmir'de sıcak havalar bitiyor... Sağanak dolu hafta!
Editör: Aliağa Medya
10 Eylül 2024 - 01:45
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, Eylül ayının ilk haftasında etkili olması beklenen sıcak ve bunaltıcı hava dalgası yerini serin ve yağışlı havaya bırakıyor. Kentte haftanın ilk iki günü parçalı bulutlu bir hava hakim olacakken, son üç gün gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.
Çarşamba öğleden sonra başlayacak yağışlar cuma gecesine kadar sürecek.
Özellikle çarşamba öğleden sonra başlayacak olan sağanak yağışların cuma günü geceye kadar sürmesi öngörülüyor. Bu süre zarfında en yüksek sıcaklık 33 derece, en düşük sıcaklık ise 27 derece civarında seyredecek.
Vatandaşlar dikkatli olmalı!
Meteoroloji yetkilileri, ani sel, su baskını ve yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Yağışlı havalarda araç kullanırken dikkatli olunması, düşük görüş mesafesi nedeniyle dikkatli olunması ve açık alanlarda bulunmaktan kaçınılması konusunda uyarılarda bulundu.
İzmirliler, şemsiyelerini ve yağmurluklarını yanlarından ayırmamalı!
İzmir'de yaşayanlar, önümüzdeki günlerde yağışlı havaya hazırlıklı olmalı ve şemsiye, yağmurluk gibi gerekli malzemeleri yanlarından ayırmamalı. Ayrıca, ani hava değişimlerine karşı da dikkatli olmaları gerekiyor.
İşte İzmir'in 5 günlük hava durumu raporu;