İzmir'de ormanda ağaç kesen 3 kişi suçüstü yakalandı

İzmir'de ormanda ağaç kesen 3 kişi suçüstü yakalandı
Editör: Aliağa Medya
14 Ekim 2022 - 01:03

İzmir Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Armutlu Orman İşletme Şefliği Koruma ekipleri, ormanlarda işlenebilecek orman suçlarına karşı aylardır yürüttüğü gece devriyesi uygulaması sonucunda orman kaçakçılarının suçüstü yakalanmasını sağladı.
.
Armutlu Orman İşletme Şefi Sinan Akçay yönetiminde orman muhafaza memurlarından oluşan koruma ekipleri gün doğumuna kadar Armutlu ormanlarını karış karış geziyorlar.
12 Ekim 2022 Çarşamba günü aksam saatlerinde Yenikurudere Köyü yakınlarında orman yolunda panelvan tipi bir araçtan şüphelenip durduran koruma ekipleri, aracın kapısını açtıklarında samanlar ile üzeri kapatılmış yapacak odun niteliğinde çam tomrukları ile karşılaştı.
.
Kaçak olarak kesildiği tesbit edilen 3m3 tomruklara ve araca el konulurken, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatlarıyla araçta bulunan 3 kişi hakkında hukuki işlem başlatıldı
.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan İzmir Orman İşletme Müdürü Ersen Çetin;
Gelecek kuşakların emaneti zümrüt yeşili ormanların bu milletin milli serveti olduğunu söyleyerek, açma, işgal ve faydalanma, kesme, sökme, budama veya boğma yolları ile buralarda yapılacak her türlü kaçak yapı ve tesisler Ormanların kanun dışı müdahalelerden korunması için 6831 sayılı Orman Kanunu, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu amir hükümleri gereğince ormanların korunması ve devamlılığı sağlandığını söyledi. İzmir Orman İşletme Müdürü Ersen Çetin; İzmir gibi büyük bir metropolün kıyısında olan ormanlarda devriye ekiplerin yanı sıra önemli noktalara yerleştirilmiş foto kapanlarında 24 saat kayıt yaptığını sözlerine ekledi.