iYİ Parti ve CHP'den Cezaevindeki Dilruba Kayserilioğlu'na Destek Ziyareti

iYİ Parti ve CHP'den Cezaevindeki Dilruba Kayserilioğlu'na Destek Ziyareti
22 Ağustos 2024 - 13:06
İYİ Parti ve CHP’nin il ve ilçe yöneticileri, İzmir’de bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nu Aliağa Cezaevi’nde ziyaret etti. İYİ Parti Milli Güvenlik ve Göç Politikaları Başkanı Cenk Özatıcı, İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan ve diğer partililer, Dilruba Kayserilioğlu ile görüşmelerinin ardından sert açıklamalarda bulundu.
Cenk Özatıcı, yaptığı açıklamada, tutuklu yargılamanın istisnai bir tedbir olması gerektiğini vurguladı ve hükümeti eleştirdiği için tutuklanan Kayserilioğlu’nun serbest bırakılması çağrısında bulundu. Özatıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirileri de yineleyerek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizin babanızın çiftliği değil," dedi.

Ziyaret sonrası bir açıklama da CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya’dan geldi. Kaya, cezaevindeki Kayserilioğlu’nun moralinin iyi olduğunu belirterek, sadece düşüncelerini paylaştığı için bir kadının tutuklu kalmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete karşı mücadele edeceklerini vurgulayan Kaya, "Dilruba ve pek çok kadın için alanlarda olacağız," dedi.