HABAŞ, 1 Milyar Avro Yatırımla Otomobil ve Ticari Araç Üretimine Başlıyor!

HABAŞ, 1 Milyar Avro Yatırımla Otomobil ve Ticari Araç Üretimine Başlıyor!
Editör: Aliağa Medya
19 Eylül 2024 - 08:55
HABAŞ Sanayi Kuruluşları Topluluğu , temel olarak sınai ve tıbbi gazlar, çelik, elektrik enerjisi, ağır makine, tüp ve kriyojenik tank üretimleri yanında sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG), sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) ve sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) dağıtımı yapıyor, liman ve deniz taşımacılığı hizmetleri sunuyor. HABAŞ, 2021 yılında pandemi döneminde İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde sıfırdan kurduğu AR-GE merkezinde attığı hızlı adımlarla önce çekici modelini geliştirdi. Ardından HABAŞ, Busworld 2023’te 4 yeni otobüs modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Honda'nın kapattığı Gebze fabrikasını satın alan HABAŞ tarafından üretilen 2 yeni yerli araç görüntülendi.

Geçtiğimiz yılın eylül ayında Honda ilk önce ülkemizdeki üretimi durdurdu. 25 yıllık Gebze fabrikasını da sattı. Bu durumu fırsata çeviren HABAŞ ise yerli otomobil üretmek için burayı satın aldı. Fakat beklenenin aksine ilk olarak binek değil, ticari araç üretti.

Honda'nın eski fabrikasını satın alarak binek otomobil ve ticari araç üretimi için büyük bir yatırım planlayan Habaş, Hibrit, plug-in hibrit ve benzinli versiyonlarda Sedan ve crossover olmak üzere iki model üretecek. olacak.

Yatırım Detayları:

2025’in başında seri üretime geçilecek!
İzmir ve Manisa'daki fabrikalar tam kapasiteyle çalışacak! Ticari araçlarla birlikte toplam 1 milyar avroluk yatırım planlanıyor!

Yatırımın Kapsamı:

Honda fabrikasında üretim kapasitesi 75 bin araca çıkarılacak! Manisa'da hafif ticari araç üretimi için yıllık 20 bin kapasiteli fabrika devrede olacak.

HABAŞ, otomobil dünyasında yenilikçi çözümler ve güçlü yatırımlarla Türkiye'yi otomotiv sektöründe bir adım ileri taşımayı hedefliyor!

HABAŞ, ‘IAA TRANSPORTATION 2024’ Hannover Fuarı’nda HBS markalı elektrikli ve hidrojenli otobüsleri ile elektrikli çekicisini sergiliyor. HABAŞ Otomotiv Genel Müdürü Hüseyin Urkun “68 yıla ulaşan tecrübesi ile Türk sanayisine hizmet eden HABAŞ, Türk mühendisliğinin ürünü elektrikli ve hidrojenle çalışan araçlarını dünya sahnesine çıkardı. Geliştirdiğimiz elektrikli çekiciler ve otobüsler çevre dostu ve geleceğin teknolojilerini barındırıyor.” dedi.