Foçada Yangın 3 Hektarlık Alan Kül Oldu

 Foçada Yangın 3 Hektarlık Alan Kül Oldu
Editör: Aliağa Medya
02 Haziran 2024 - 01:21
İzmir’in Foça İlçesi’nde bugün saat 16.15 dolayında makilik ve zeytinlik alanda yangın çıktı. Bir buçuk saatte kontrol altına alınabilen yangında 3 hektar alan küle döndü.
İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı kırsal Yenibağarası Mahallesi Bucak Mevkii ile Zeytinköy arasındaki bölgede saat 16.15 dolayında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevreden dumanı gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine mensup ekipler gönderildi. Alevlerin büyümesi ve talep üzerine iki yangın söndürme helikopteri de çalışmalara katıldı. Alevlerin çevredeki ekili tarım arazilerine ve yerleşim yerlerine sıçramaması için iş makinaları ile birlikte Foça Ziraat Odasının zirai amaçlı iş araçları da söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangın yoğun çabalar sonucu 17.45 dolayında kontrol altına alındı. 3 hektarlık zeytinlik ve makilik alanın kül olduğu yangınla ilgili olarak Foça İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince soruşturma başlatıldı.
Zeytinköy Küme Evleri sakinlerinden Semir Bağdadioğlu yakınlarındaki tepenin arkasından dumanların çıkmasıyla yangını fark ettiklerini ve 112’yi aradıklarını söyledi. Semir Bağdadoğlu; “ Saat 16.15 sıralarında karşı tepeden dumanların çıktığını gördük. Tepenin arkasından siyaha yakın bir duman . O anda hemen itfaiyeyi yani 112 ‘yi aradık. Onlarda hemen ihbarı aldıktan sonra önceden de bir uyarı aldıklarını araçların yolda olduğunu söylediler. 16.30 dolayında arka sırttan ateşler tepeye çıkmış alevler görünmeye başlamıştı. Ondan sonra 5 -10 dakika içerisinde itfaiye araçları geldi. Keşif yaptılar. Daha sonra helikopterler ve diğer itfaiye araçları geldi. Helikopterler geldikten sonra söndürüldü. Şimdi su atma işi yapılıyor” dedi.

Bölgede (18.30 itibariyle) soğutma çalışmaları devam ediyor.
 Haber : Seyfi GÜL/Foça