Foça Sahillerinde Bulunan Cesedin Kimliği Belirlendi

Foça Sahillerinde Bulunan Cesedin Kimliği Belirlendi
Editör: Aliağa Medya
19 Temmuz 2024 - 19:00
İzmir’in Foça İlçesi sahilinde görenlerin ihbarı üzerine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından denizden alınan cesedin kimliği belirlendi. Cesedin 12 Temmuz Cuma günü balık tutmak için Balıkesir’in Ayvalık İlçesi Küçükköy Mahallesi Sarımsaklı sahiline giden ve bir süre sonra kaybolan 64 yaşındaki Kani Çavuş’a ait olduğu öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre evli ve iki çocuk babası Kani Çavuş balık avlamak için Sarımsaklı Plajı sahiline gitmek üzere evinden ayrıldı. Dönmemesi üzerine çocukları kendisini kontrole gitti. Balık tuttuğu mevkide balık avı malzemeleri, üst giysisi ve gözlüğünü buldular. Çevrede kendisini bulamayınca, durumu 112 Acil İhbar Hattına bildirdiler. Tansiyon hastası olan Kani Çavuş için karada ve denizde arama çalışması başlatıldı.
Dün (18 Temmuz 2024 Perşembe günü) öğle saatlerinde Foça’ya bağlı Yenifoça Fatih Mahallesi Oruçreis Caddesi üzerindeki Mambo Beach kıyılarında bir erkek cesedi gören vatandaşlar durumu 112 ihbar hattına bildirdi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Foça Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olay yerine sevk edildi. Yapılan ortak incelemenin ardından ceset önce Foça Devlet Hastanesine sonra kesin teşhis ve kimliğinin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Yapılan incelemeler sonucu cesedin 6 gün önce kaybolan Kani Çavuş’a ait olduğu belirlendi.
Arkadaşları ve Akhisar Belediyesi; sosyal medya hesaplarından Kani Çavuş’un cenazesinin bugün saat 15.00’te gasilhanede kılınacak cenaze namazının ardından Akhisar Yeni Mezarlık’ta defnedileceğini duyurdu.
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Seyfi GÜL