Foça'da Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Coşkusu

Foça'da Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Coşkusu
Editör: Aliağa Medya
03 Temmuz 2024 - 02:15
Denizciler Yurdu Foça, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutladı.
 
Türkiye’nin denizcilik mirasını ve denizciliğin önemini vurgulayan bu anlamlı gün, Foça’da renkli görüntülere sahne oldu.
Kutlama etkinliklerine, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Amfibi Görev Grup ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serhat Sözbir, belediye meclis üyeleri, sivil ve askeri erkan, şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, denizciler ve Foçalılar katıldı.
 
Atatürk Anıtı’na Foça Liman Başkanlığı çelengi sunuldu
 

Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve deniz şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Foça Liman Başkanı Levent Karalom ve Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı.
Kabotaj Kanunu ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kara sularının ekonomik olarak Türk Vatandaşlarının tekeline bırakılmasının amaçlandığını belirten Foça Liman Başkanı Levent Karalom, ‘‘Uygarlık tarihine bakıldığında en güçlü medeniyetlerin deniz kıyılarında kurulduğu, denizlere hakim olan kültürlerin ekonomik ve askeri açıdan büyük güç kazandıkları görülmektedir. Bu vesile ile bizlere bu günleri kazandıran, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ile anıyor,1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramınızı en kalbi duygularım ile kutluyor, saygılar sunuyorum’’ dedi.
 
Çelenk sunma töreni ardından İZDENİZ Foça Gemisi ile denize açılan protokol üyeleri, Atatürk Adası yakınında denize Deniz Şehitlerine Saygı çelengi bıraktılar.
 
Üsteğmen Öztürk Karaburun’dan Foça'ya yüzdü
 
Jandarma Genel Komutanlığı 185’inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Jandarma Gücü Komutanlığı Yüzme Takımı Sporcusu Jandarma Üsteğmen Emre Öztürk, Foça’da alkışlarla karşılandı. Karaburun’dan Foça’ya olan 23 kilometre mesafeyi 5,30 saatte tamamlayan Öztürk, ‘‘Vatanın her yerinde milletimizin emrindeyiz’’ dedi.
 
Yarışmalar heyecanla izlendi
 
Küçükdeniz Limanında düzenlenen yüzme, denizden tabak çıkarma, bayrak alma, motorlu tekneler yarışmaları büyük ilgi gördü. Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanında, Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı Bandosu konser verirken, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından teçhizat sergisi açtı.
 
Etkinlikler kapsamında ayrıca, sualtı temizlikleri gerçekleştirildi, vatandaşlara balık-ekmek ikram edildi.