Foça'da Deniz Dip ve Kıyı Temizliği Etkinliği: "Deniz Varsa Hayat Var"

Foça'da Deniz Dip ve Kıyı Temizliği Etkinliği: "Deniz Varsa Hayat Var"
Editör: Aliağa Medya
21 Ekim 2024 - 13:53

İzmir’in Foça ilçesinde, denizlerin korunması ve çevre bilincinin artırılması amacıyla “Deniz Varsa Hayat Var” sloganı ile geniş katılımlı bir deniz dip ve kıyı temizliği etkinliği gerçekleştirildi. 

Etkinlik, Foça Belediyesi, Foça Liman Başkanlığı, İMEAK DTO Aliağa Şubesi, Ada Marine, Foça Dalış Merkezi, Foça ve Yenifoça Su Ürünleri Kooperatifleri ile SAD-AFAG’ın (Su Altı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu) destekleriyle düzenlendi.Foça’da OASİS Marina ve Yeni Foça’da Ali İlcan Sosyal Tesisleri’nde toplanan dalgıçlar, denizin dibinden çıkardıkları atıklarla deniz temizliğine katkı sağladı. Etkinlik kapsamında dalgıçlar, deniz dibinden çıkarılan plastik, metal ve diğer atıklarla, deniz ekosistemini tehdit eden kirlilikle mücadeleye dikkat çekti.

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, etkinlikte emeği geçen dalgıçlara ve destek veren kurumlara teşekkürlerini sundu. Etkinlikte Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı ve İMEAK DTO Aliağa Şubesi tarafından dalgıçlara Teşekkür Belgesi teslim edildi.Etkinliğe Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım  Yeni Foça Windsurf Yelken ve Spor Kulübü yetkilisi Nadir Nizam ve vatandaşlar katıldı.

Haber :İsmail  Hakkı Ergün