Foça'da balıkçılar 'Vira bismillah' dedi

Foça'da balıkçılar 'Vira bismillah' dedi
01 Eylül 2024 - 20:49

Balık av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar(1 Eylül 2024 Pazar günü Saat 00.00’da) denize açıldı. Sabah saatlerinde Foça Balıkçı Barınağı’na dönen tekneler başta sardalya ve hamsi olmak üzere tuttukları kasalar dolusu balığı Balık Hal’lerine gönderdiler.


Balık av yasağının sona ermesiyle denize açılan balıkçılar, balıkla dolan ağlarını sabah saatlerinde döndükleri Foça Balıkçı Barınağı’nda kasalara boşalttılar. İstiflenen kasalarda sardalya ve hamsi’nin yanı sıra, zargana, uskumru, palamut, kolyoz gibi çeşitlerde dikkat çekti. İlk gün yorgunluğuna rağmen son bir gayretle balıkları Hal’lere gönderen balıkçılar limanda çalışırken kendilerini izleyen vatandaşları da unutmadılar. Sezon bereketli olsun dileğiyle, göz hakkı diyerek torbalar dolusu balık ikram ettiler.


AVLAK SAHALARIMIZI KORUYARAK AVLAYALIM
 

Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin iç sularda yasağın kalkmasıyla dün gece yarısı başlayan balık av sezonunun tüm balıkçılara hayırlı olmasını diledi. İlk gün teknelerin bol ve çeşitli balıklarla döndüğünü belirten Ceyhan Çetin; “Dün akşam 24.00 itibariyle trol ve gırgır teknelerimiz iç sularda olan balık avcılık sezonunu açtılar. 2024- 2025 balık sezonumuzun tüm endüstriyel gemilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bu sene bol, bereketli bir sezon olur. Bütün balıkçılarımıza reislerimize, kazasız belasız hayırlı bir sezon geçirmelerini dilerim. Dönen teknelerimizde şu an balık durumu iyi. sürdürülebilir balıkçılık için, avlak sahalarımızı iyi koruyarak, yasa dışı balıkçılığa dikkat ederek avlanalım. Herkes alanında balıkçılık yaptığı sürece şu şartlarda görünüyor ki, bu sene bereketli bir sezon olacak. Sabah gelen teknelerimizde hamsimiz, sardalya'mız , palamut, uskumru ve kolyoz'umuz vardı. Ege Bölgesi çeşitlilik yönünden çok bereketli bir avlak alanı olduğundan bu balıkları görebiliyoruz. İnşallah sezonu bu çeşitlilikle kapatırız.” Dedi.

Seyfi Gül