Faytonlardan alınan atlar İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda

İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu kararıyla İzmir ili genelinde fayton faaliyetlerine son veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yasal mevzuatların tamamlanmasının ardından toplam 36

Faytonlardan alınan atlar İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda
Editör: Aliağa Medya
27 Eylül 2019 - 03:37
İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu kararıyla İzmir ili genelinde fayton faaliyetlerine son veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yasal mevzuatların tamamlanmasının ardından toplam 36 at ve 16 faytonu satın alarak İzmir Doğal Yaşam Parkı'na getirdi.

İZULAŞ Fayton İşletmesi aracılığıyla Alsancak-Kordon bölgesinde sürdürdüğü fayton hizmetini 1 Mayıs'tan itibaren sonlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğ imiz dönemde de İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu kararı ile önceki yıllarda hayata geçirilen “Fayton Çalışma Esas ve Usulleri Yönergesi”ni iptal ederek fayton taşımacılığı faaliyetine İzmir ili genelinde son vermişti. Kent geneline yönelik yasal mevzuatların tamamlanmasının ardından Karşıyaka'da 16, Selçuk'ta 12, Dikili'de ise iki faytonun faaliyetlerine son veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, satın alınan 32 at ve 16 faytonu İzmir Doğal Yaşam Parkı'na getirdi.


Kaçak faytonlara sıkı takip

İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak fayton faaliyetlerini de sıkı takip ediyor. Zabıta ekipleri kaçak fayton faaliyeti yaparken yakalananlara ilk önce uyarı, faaliyet devam ederse de İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararınca para ve ata el konma cezası veriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sıkı denetimi sonucunda dört atın daha İzmir Doğal Yaşam Parkı'na getirilmesiyle Park'a getirilen at sayısı toplam 36 oldu.

Atlara düzenli bakım

İzmir Doğal Yaşam Parkı'na getirilen atlara düzenli bakım yapılıyor. İzmir Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü vekili Fidanlıklar Koruma Şube Müdürü Tevfik Bettemir atlara çok iyi bakıldığını ifade ederek, “Bugün itibariyle Doğal Yaşam Şube Müdürlüğümüze getirilen at sayısı 36 ve güvenli bir şekilde bakım altına alındılar. Atlarımızı yonca karışımı yem ve diğer katkılı yiyeceklerle besliyoruz. Aynı zamanda tamamen temiz su içmeleri için otomatik sulama sistemleri kurduk. Yaşam alanları da düzenli olarak temizleniyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin inanılmaz bir ilke imza attığını vurgulayan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Basın Sözcüsü Şule Baylan, “Buraya geldiğimiz zaman gördüğümüz özgürlük, atların mutluluğu bizi de mutlu etti. Çünkü bu yıllardır uğraştığımız bir mücadeleydi. Meşale İzmir'den yandı. Atların şu an üzerlerinde kırbaç yok, kendi özgür alanları var, yemeklerini yiyorlar ve dolaşıyorlar. Yıllardır verdiğimiz bu mücadelenin kamuoyunda oluşturduğu bilinç ve tabi başkanımızın da vizyonuyla bu gerçekleşti. Onları burada sağlıklı gördük, çok mutluyuz” şeklinde konuştu.