Eğitimde, İrfanda Ülkü Ocakları

Eğitimde, İrfanda Ülkü Ocakları
Editör: Aliağa Medya
14 Eylül 2024 - 01:40
Aliağa Ülkü Ocakları eğitime verdiği önemle dikkat çekiyor. Sopa tutan eller değil, kalem tutan eller sloganıyla yola çıktıkları bu yolda, 2 senedir görevde olan Çağatay ULU geldiği günden beri Eğitim kampları düzenliyor.

Ruhi Kılıçkıran Yaz Okulu, Başbuğ Alparslan Türkeş Eğitim Kampı, Cengiz Baktemur Yaz Okulu isimleriyle hem yazın hem kışın aralıksız derslere devam eden Ülkü Ocakları, sanattan spora, temel derslerden mesleki derslere bir çok ders ve faaliyetlerle ücretsiz bir şekilde dersleri gerçekleştirerek gençlere sahip çıkıyor
Derslerin ücretsiz olması bir yana öğretmen kadrosu, düzen, plan ve uygulama da başarılı olan Aliağa Ülkü Ocakları kurslara olan yoğun ilgi ve alaka dikkatleri üstüne çekiyor.

Derslerin ücretsiz olması bir yana öğretmen kadrosu, düzen, plan ve uygulama da başarılı olan Aliağa Ülkü Ocakları kurslara olan yoğun ilgi ve alaka dikkatleri üstüne çekiyor. Her anlamda gençliğe sahip çıkan Ülkü Ocakları, Genel merkezinde hazırladığı Odak2023 ve UOUZEM gibi yazılım programlarıylada her yerde, her saatte eğitimde destek sağlıyor.
Aliağa Ülkü Ocakları Başkanı Çağatay Ulu, yapılan eğitim faaliyetleri hakkında konuşarak şu ifadeleri kullandı: ‘’Yaşadığımız bu ekonomik krizden ne yazık ki en çok etkilenen gençlerimiz olmuştur. Bu sebepten ötürü gençlerimiz dershane gitmekte zorluk çekiyor, sanat-spor gibi faaliyetlerinde bulunamıyor ya da devamlılığını getiremiyordu. Bizlerde bu eksikliğini bir nebze gidermek ve katkı sağlamak için bu faaliyetleri planladık. Her daim devletimizin ve milletimizin yanındayız ve her daim olacağız! Amacımız Bölünme kabul etmez, kutsal  bir bütün halinde Büyük Türkiye'yi yeniden inşa etmektir.Bu sebeple de gençlerimize çok büyük işler düşmektedir. Her alanda başarılı  olmalı, örnek olmalıCesaretli, yürekli ve atılgan olmalıdır. Bizlerde bu şekilde gençlerimizi hazırlamak için ne gerekiyorsa yapacağımızdan dost, düşman kimsenin şüphesi olmasın.’’ Sözlerinde bulundu.

Okul Projeleri ve Kütüphane Açılışları

Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra okullarda daha iyi eğitim alabilmeleri için eksiklerin giderilmesinde öncülük eden Aliağa Ülkü Ocakları, Ömer Lütfi Tunca İlkokulu talepleri doğrultusunda yaptığı bilgisayar sınıfının, eksiklerini giderdi, bakım ve onarım gerçekleştirdi.
Ardından İzmir’in Aliağa ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan TOBB ALOSBİ Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin okul malzemelerinin bakım ve onarımı tamamlayıp, okulun temizlenmesinde katkı sağladı. Eksikler doğrultusunda kütüphane eksikliğini fark eden Aliağa Ülkü Ocakları, kütüphane oluşturmak için kolları sıvadı. Hem kitap bağışı toplayıp, hemde mobilya işlerine yoğunlaşan Aliağa Ülkü Ocakları oluşturdukları Kütüphanenin ismine Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kütüphanesi ismini verip açılışını gerçekleştirdi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kütüphanesi Açılışı

Açılış Törenine Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı   Mesut Öztürk ;İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz ,MHP Aliağa İlçe Başkanı Nuray Aydemir,Akp İlçe Başkanı Yaşar Demir, Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanlığına Soner Erkan Yıldız, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Çakıroğlu  ve   çok sayıda davetli katıldı.
Aliağa  Ülkü Ocakları Başkanı Çağatay  törende Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adının yaşatılması adına oluşturulan kütüphanenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Ulu, bu tür sosyal sorumluluk projelerini daha da yaygınlaştıracaklarını belirterek şunları söyledi: "Söz konusu eğitim olunca elimizden neler gelebiliyor diye hemen gerekli girişimleri başlattık. Daha Önce Ömer Lütfi Tunca İlkokulunda bilgisayar sınıfı oluşturduk , sonra ALOSBİ Mesleki Ve Teknik Anadolu Liseside temizliği, malzeme bakım ve onarımlarını yapıp eksik olan kütüphaneyi kurduk. Bugün burada Ülkücü  Şehidimiz, ağabeyimiz Fırat Çakıroğlu  Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdik. Meydan okuyan değil, kitap okuyan nesiller yetiştirmeliyiz Kütüphanede yetişecek gençlerin Mustafa Kemal Atatürk'ün armağan ettiği Cumhuriyet'e sahip çıkacaklar. Kütüphanenin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.