EĞİTİMCİ YAZAR KESKİN'DEN ÖĞRENCİLERE "EĞİTİMDE HEDEF VE KENDİNE GÜVEN" KONFERANSI
Eğitimci yazar Kadir KESKİN , Aliağa İlçesinde Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi öğrencilerine “Eğitimde Hedef ve Kendine Güven” konulu konferans verdi
Editör: Aliağa Medya
23 Şubat 2018 - 00:35
Eğitimci yazar Kadir KESKİN , Aliağa İlçesinde Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi öğrencilerine “Eğitimde Hedef ve Kendine Güven” konulu konferans verdi.
Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa öğrencilerle birlikte Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Kadir Keskin Hakkında;
KADİR KESKİN: (Manisa Lisesi Emekli Müdürü)
1944 Afyon Dazkırı- Çiftlik doğumlu. İlkokulu kendi köyünde, ortaokulu dışarıdan bitirdi. İzmir İmam- Hatip Lisesi’ni 1965’te, aynı yılın Eylül ayında da Balıkesir- Savaştepe Öğretmen Okulunu dışarıdan bitirdikten sonra Konya yüksek İslam Enstitüsü’nü( İlahiyat Fak) 1969 yılında bitirerek Çanakkale/ Biga’da öğretmenlik hayatına başladı. Yedek Subay askerliğini yaptıktan sonra Manisa Salihli Lisesi’nde öğretmenliğe devam etti. Salihli 50. Yıl Ortaokulu Müdür Başyardımcılığını yaptı. Daha sonra Kırkağaç Lisesi Müdürü olarak atandı. Oradan zamanın şartları içinde Manisa Yunt Dağı Osmancalı köyü Ortaokuluna öğretmen olarak tayin edildi. Bir müddet burada çalıştıktan sonra 1980 yılında Manisa Lisesi Müdür Baş Yardımcılığına getirildi. Manisa Lisesi Müdürü emekli olunca da 1998 yılana kadar 18 yıl bu lisenin müdürlüğünü yaptı. Ve meslek Hayatının yarısı bu okulun idaresinde geçti.
Yazar, eğitimcilik hayatı boyunca eğitim alanında önemli çalışmalar yaptı. Öncelikle Almanya’nın İngolstadt şehrindeki Apian- Gymnasium ile Manisa Lisesi’ni kardeş okul yaptı. Bu kardeşlik ilişkisi iki okul müdürlerinin gayretleriyle şehirlere de yansıdı. Manisa ile İngolstadt‘ın kardeş şehir olmalarını sağladı. Avrupa’ ya açılan bu kapı sayesinde Manisa’da birçok okul bu imkânlardan yararlandı.
Kadir Keskin’in Yayınlanmış Eserleri:
1-Eğitim Öğretim dedikleri ( 13. Baskı)
2- Kırk Gün Kırk Programlı Yaz tatili Dini Bilgiler Kitabı ( 25. Baskı )
3- Manisa’da Vakıf Eserleri ve Manisa’da İz Bırakanlar ( 2. Baskı)
( İkinci Baskısını Manisa İl Özel İdaresi tarafından yapıldı)
4-Yalancılar Kahvesi
5-MABEM’li öğrencilerin içinden gelenler
6-Eğitimde Fırsat Eşitliği (Proje Çalışması)