Eğitim-İş İzmir 7 No'lu Şube'den TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a Suç Duyurusu

Eğitim-İş İzmir 7 No'lu Şube'den TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a Suç Duyurusu
Editör: Aliağa Medya
15 Ekim 2024 - 20:25
Eğitim-İş İzmir 7 No’lu Şube, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş hakkında Anayasa'nın 3. maddesine yönelik açıklamaları nedeniyle “Anayasa'yı ihlal” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz günlerde Anayasa'nın 3. maddesindeki, "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü" tabirinin değişmesi gerektiğini belirterek "Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, 'Milletin devleti ve ülkelisiyle bölünmez bütünlüğü' şeklinde ifade edilmelidir. Bu seçkinci, devletçi anlayışın da yeni anayasada milletin gücü üzerine yükselen bir devlet anlayışıyla yeniden ele alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı. ifadelerini kullanmıştı.
 
Bu sözlerin ardından Tüm Eğitim-İş (Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası) şubelerinin TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş hakkında hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu

Eğitim-İş İzmir 7  nolu Şubesi de suç duyurusunda bulunmak üzere Aliağa Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Suç duyurusunun ardından Aliağa Adliyesi önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapan Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Mustafa Gök, “Bugün yine adalet saraylarının önünde hak arama mücadelemiz devam ediyor. Bizler eğitim emekçileri olarak Cumhuriyet’in bize verdiği ‘cumhuriyeti korumak ve kollamak görevidir’ sözünden aldığımız güçle Numan Kurtulmuş hakkında suç duyurusunda bulunduk. Cumhuriyet’in tüm nimetlerinden faydalanıp mecliste milletvekilliği yapan, hatta meclis başkanlığı yapan, Cumhuriyet’i, Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını en çok koruması gereken kişilerin, Cumhuriyet’e bu denli saldırmasını kabul etmiyoruz. Bizler Cumhuriyet’i korumaya ve kollamaya sonuna kadar devam edeceğiz.” Dedi.

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube’nin suç duyurusu ve basın açıklamasına, Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de destek verdi.

Haber:İsmail Hakkı rRgün