Egeli Masterler Barış Ve Kardeşlik İçin Bosna'da Buluştular

Egeli Masterler Barış Ve Kardeşlik İçin Bosna'da Buluştular
Editör: Aliağa Medya
21 Haziran 2024 - 09:28

DÜNYA BARIŞ KUPASI BOSNA HERSEK’E TAŞINDI

Birincisi 2016 yılında Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde gerçekleştirilen, Kuşadası ve Antalya’da geleneksel olarak her yıl yapılan Dünya Barış Kupası Uluslararası Masterler Futbol Turnuvası’nın dokuzuncusu Bosna Hersek Federasyonunun Olovo kentine bağlı Aydınovici köyü spor tesislerinde başladı. Portekiz, Bosna Hersek ve Türkiye’den toplam yedi takımın katıldığı turnuva 23 Haziran 2024 tarihine kadar sürecek.

KÖTÜ GÜNDEDE BERABER

Aydınovici Sportski Rekreativni Center’de Portekiz’den Compackt Records, Bosna Hersek’ten Master Bosna ve Slatina Basigovci, Türkiye’den Adıyaman Mas Der, Çaycuma, İstanbul Modi Masterler ve Ege Karması takımlarının katılımıyla gerçekleştirilen turnuva’da üç ülkenin liglerinde profesyonel futbol oynamış eski oyuncularda top koşturuyor. Türkiye’de her yıl Ekim Ay’ında 24 takımla gerçekleştirilen ve Asya, Afrika ve Avrupa kıtalarından gelerek Dünya Barış Kupası turnuvalarına katılan takımların mensupları arasında futbol dışında da kardeşlik ve dayanışmanın en güzel örnekleri de yaşanıyor. Pandemi döneminde ve geçen yıl yaşadığımız yüzyılın felaketi depremlerde birbirlerini yalnız bırakmayan futbol sevdalıları bu turnuvada Bosna Hersek’te Adıyaman’lı dostlarını konuk ediyor.

BOSNALI BAKAN’DA SAHADA

Himayelerinde gerçekleştirilen turnuvada, kendisi de Master Bosna takımında futbol oynayan Bosna Hersek Zenica Doboj Kantonu Ekonomi Bakanı Samir Sibonjic ülkelerinde Türk ve Portekizli kardeşlerini ağırlamaktan gurur duyduklarını söyledi. Samir Sibonjic; “Türkiye’den ve Portekiz’den gelen takımlar hoş geldiler. İnşallah hep beraber güzel zaman geçireceğiz. Biz bu turnuvaya her yıl Türkiye’de katılıyoruz. Bu sene de Bosna’da yapalım istedik. Organizasyon komitesindeki arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Katılan bütün takımlara başarılar dileriz. İnşallah bu turnuvanın bir ayağını her yıl Bosna’da da yapmak isteriz. “dedi.

YALNIZ BIRAKMADILAR

Adıyaman Mas Der Başkanı Mehmet Güneş’te sadece iyi günde, turnuvalArda değil zor günlerinde de kendilerini yalnız bırakmayan master camiasına ve Bosna Hersek’li yetkililere teşekkür etti. Mehmet Güneş; “Dokuzuncu Dünya Barış Kupası’nın birinci ayağı için Bosna Hersek’teyiz. 2023 yılında büyük bir deprem yaşadık. Depremden etkilenen 11 kentimizin en ağır hasar alan 3 şehrinden biriydik. İyi günlerde beraber olduğumuz dostlarımız kötü günümüzde bizi yalnız bırakmadı. Aradılar sordular, maddi manevi destek verdiler. Futbolla kurduğumuz dostluk köprüleriyle acımızı paylaşarak azalttılar. Dünya Barış Kupası her yıl dostlukları çoğaltan geleneksel bir turnuva haline geldi. Biz katılmayı düşünemiyorduk. Dostlar bırakmadılar. Biz varız dediler. Davet ettiler. Adıyamanlılar olarak hem moral motivasyon, hem arkadaşların psikolojik durumdan çıkması adına geldik.  Turnuvayı organize eden komite başkanı Ahmet Gök ve arkadaşlarına, bizi davet ederek konuk eden Ekonomi Bakanı Sayın Samir Sibonjic ve Bosnalı dostlarımıza Adıyaman Masterleri olarak çok teşekkür ediyorum” dedi.

Dünya Barış Kupası Bosna Hersek Ayağı 22 Haziran 2024 Cumartesi Günü oynanacak final maçları ve ardından gerçekleştirilecek kupa ve ödül töreniyle tamamlanacak.
Seyfi Gül