Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye çok sert tepki... Kürsüden ip fırlattı

Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye çok sert tepki... Kürsüden ip fırlattı
Editör: Aliağa Medya
23 Ekim 2024 - 11:55
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ı TBMM’ye çağırmasına yönelik sözleri, Türkiye siyasetinde büyük bir yankı uyandırdı. Tepkiler çığ gibi büyürken, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Meclis kürsüsünden yaptığı sert açıklamayla dikkat çekti.

Dervişoğlu, Bahçeli'nin "Öcalan gelsin TBMM’de konuşsun" çağrısına yanıt olarak, kürsüden bir idam ipi fırlattı ve Bahçeli'yi bu tavrından ötürü ağır şekilde eleştirdi. “Al şu ipi, baş ucuna as” sözleriyle Bahçeli'ye seslenen Dervişoğlu, MHP liderinin geçmişte Öcalan’ın idamını talep ederek sahnede ip fırlatmasını hatırlattı.

"Milletin Hayallerini Astınız"

Dervişoğlu, İYİ Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, Bahçeli’yi "milletin hayallerini asmakla" suçlayarak, hükümetin ve onun ortaklarının Türk milletine ihanet ettiğini vurguladı. “Öcalan’ı asamadınız, bu milletin vefasını astınız” diyerek sert sözlerine devam eden Dervişoğlu, Bahçeli’nin siyasetine karşı açık bir duruş sergiledi.
Toplantı salonunda ayrıca, terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Türk askerlerinin fotoğrafları yerleştirilerek, İYİ Parti'nin terörle mücadeledeki kararlılığına dikkat çekildi.

Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Dervişoğlu'nun konuşmasından bazı kısımlar şöyle: 
''Adına iktidar demenin bile artık gereksiz olduğu bu yapı tamamen meşruiyetini yitirmiştir. Evet bu iktidar gayrımeşrudur. 
Cumhurbaşkanlığı makamını zapteden zat ve işbirlikçileri devlete ve Türk milletine olan sorumluluklarını yerine getirmemektedir.
Türkler tarihte ilk defa devletini kaybetme tehdidi ve tehlikesi ile karşı karşıyadır.
Ne yazık ki; uzun zaman önce öngörerek uyardığım, daha geçtiğimiz hafta buradan ihtar ettiğim en kötü senaryo uygulamaya geçmiş; AK Parti- MHP-CHP-DEM partilerinin lider ve yönetici kadroları eliyle gayrı-milli mutabakat cephesi ilan edilmiştir. Normalleşme çağrılarıyla başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu niteliklerini ahlaksızca sorgulama cüretiyle devam eden süreç, dün itibariyle yanına İmralı ve Kandil katillerini de alarak, büyük Türk milletinin varlığına açıkça savaş ilan etmiştir.
Ben başkaları gibi ne anlama geldiği belli olmayan, televizyon programlarında ve gazete köşelerinde, acaba ne demek istedi, ne yapmayı amaçlıyor türünden, tartışmaya açık cümleler kurmayacağım. Oldukça net, açık ve kısa konuşacağım.
Cumhuriyetimizin 101. yılına bir haftamız var. Bizimse kaybedecek bir dakikamız bile yok. Çünkü ihanet çemberi artık alabildiğine genişlemiş, ve hayat sahamızı öylesine daraltmıştır ki, son bir organize darbe ile tamamen nefessiz bırakılabileceğimiz bir sürecin içerisine girmiş bulunuyoruz.''

Bahçeli, Öcalan ile ilgili ne dedi?

Bahçeli’nin tartışmalara neden olan açıklaması, partisinin 22 Ekim Salı günü (dün) TBMM Grup Toplantısı'nda geldi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın tecridinin kaldırılması ve TBMM’de konuşma yapması yönünde bir çağrıda bulundu. Bahçeli, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini açıklasın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne Edirne, adres İmralı'dan DEM'e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız."