CHP'li Dağdeviren'den İstifa Eden Çoban'a Sert Yanıt

CHP'li Dağdeviren'den İstifa Eden Çoban'a Sert Yanıt
Editör: Aliağa Medya
11 Mart 2025 - 12:00

Aliağa Belediyesi’nde CHP’li meclis üyeleri Yunus Akın ve Erdoğan Çoban’ın istifalarının yankıları sürüyor. İstifa eden meclis üyesi Erdoğan Çoban, partiden “dışlandığını” öne sürerken, CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Aliağa Belediyesi Meclis Üyesi Savaş Dağdeviren, Çoban’ın “iftira attığını” iddia ederek sert bir yanıt verdi.

Savaş Dağdeviren, Erdoğan Çoban’ın meclis grubuna yönelik tutumunu eleştirerek, “Erdoğan Çoban isimli meclis üyesi, teklifte bulunmamıza rağmen hiçbir komisyonda yer almak istemedi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başkanlık görevini yürütürken, meclis grubumuza haber vermeden komisyon üyeliğinden istifa etti. Kendisi hiçbir fikrini bizimle paylaşmadığı gibi, bizim merak edip sorduğumuz konularda da ‘Ben bilmiyorum’ diyerek yardımcı olmadı. Her fırsatta daha önceki dönemde belde belediye başkanlığı yaptığını söyleyerek diğer meclis üyelerini küçük görüp dışladı. Grup içinde gruplaşma yaratmaya ve birliği bozmaya çalıştı. Genel Başkanımızı eleştiren yazılar yazarak partiden ihraç edilmeyi hedefledi, ancak bu olmayınca istifa yolunu seçti” dedi.

Dağdeviren, iki meclis üyesinin istifasının kendilerini üzdüğünü ancak CHP Aliağa Meclis Grubu’nun 16 yol arkadaşıyla birlikte daha güçlü bir şekilde partilerine sahip çıkacağını vurguladı. “Biz tek yüreğiz” diyerek birlik mesajı veren Dağdeviren, Aliağa’daki gemi söküm tesislerinin satış sürecine de değindi.

Gemi Söküm Tesisi Tartışmaları Gündemde

Aliağa Gemi Söküm Merkezi’nde bulunan 25 gemi söküm alanının Aliağa Belediyesi’ne devredilmesiyle ilgili tartışmalar da büyüyerek devam ediyor. Dağdeviren, bu süreci kendilerinin de kamuoyu gibi basından öğrendiğini belirterek, “Aliağa zaten sanayi yükü fazla olan bir bölge. Gemi söküm tesisleri, yıllardır hem çevresel hem de sağlık açısından tartışmalı bir alan. Bu satışın Aliağa’ya nasıl bir etkisi olacağını bilmiyoruz, biz de gelişmeleri takip ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, istifa eden Erdoğan Çoban’ın gemi söküm tesisinde iş yaptığı ve belediyenin tesisleri devralmasının ardından taraf değiştirdiği iddiaları da gündeme geldi. Bu iddialar, ilçedeki siyasi gerilimi daha da artırdı.