CHP Aliağa Kadın Kolları'ndan Narin Güran İçin Basın Açıklaması

CHP Aliağa Kadın Kolları'ndan Narin Güran İçin Basın Açıklaması
Editör: Aliağa Medya
20 Eylül 2024 - 21:17
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa İlçe Kadın Kolları, Diyarbakır’da vahşice katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı okuyan CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Başak Karadayı, Narin’in hayatını sonlandıranların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

"Bu Vahşeti Kabul Etmiyoruz"

Başkan Başak Karadayı, CHP Kadın Kolları Aliağa İlçe örgütü olarak toplumsal duyarlılığı artırmak için burada toplandıklarını belirtti. Açıklamasında şunları söyledi:
"Bizler, CHP Kadın Kolları Aliağa İlçe örgütü olarak, tüm örgütümüzle, üyelerimizle, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle, duyarlı tüm vatandaşlarımızla, bugün burada yüreğimize, vicdanımıza ağır gelen, kabul edemediğimiz bir vahşet için toplandık. Narin’imizi vahşi bir cinayet sonucu kaybettik."

"Çocuklarımızı Koruyacak Mısınız?"

Başkan Karadayı, çocuklara yönelik istismarın ve cinayetlerin son yıllarda giderek arttığını belirterek şu soruları sordu:
"Dün, çocuklara yönelik istismarları araştırmayı reddederek bugün Narin’i, Leyla’yı, Hazal’ı, Zeynep’i kara toprağa mahkum etmekten utanmıyor musunuz? 2016 yılından bu yana kaybolan çocuklara ilişkin verilerin olmayışından, bu verileri gizlemekten utanmıyor musunuz?"

"İstatistikler Vahim"

Karadayı, Türkiye’de çocuklara yönelik istismar ve kayıp olaylarına dair istatistiklerin dehşet verici boyutlara ulaştığını ifade ederek, Adalet Bakanlığı verilerine göre 2023 yılında çocuk istismarı suçundan açılan dava sayısının 31 bin 216 olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2008-2016 yılları arasında kaybolan çocuk sayısının 104 bin 531 olduğunu açıklamış, ancak son 8 yılda kaybolan çocuklara dair veri paylaşılmadığına dikkat çekmiştir.

"Mücadelemiz Sonuna Kadar Sürecek"

Başkan Karadayı, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun hedef alındığını, bu durumun kadınlar ve çocuklar için ölüm anlamına geldiğini ifade ederek, CHP iktidarında İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe gireceğini ve 6284 sayılı kanunun gerektiği gibi uygulanacağını vurguladı.
"Bu haykırışlarımız siz vicdan sahibi olun diye değil, halkımızdan çalınan adaleti teslim edin diye. Çocuklarımızı hayattan koparan, katleden bu karanlık ve vahşi zihniyetteki faillerin bulunması ve en ağır cezaları alması için dosyaları titizlikle takip edeceğiz," diyerek açıklamasını sonlandırdı.
Haber:İsmail Hakkı Ergün