CHP Aliağa'dan Eğitim Sistemi Eleştirisi: "AKP, Çocuklarımızın Geleceği ile Oynuyor"

CHP Aliağa'dan Eğitim Sistemi Eleştirisi: "AKP, Çocuklarımızın Geleceği ile Oynuyor"
Editör: Aliağa Medya
11 Eylül 2024 - 11:54
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nin 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başlangıcı dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı olarak yapılmasına karar verdiği basın açıklamalarından biri de CHP Aliağa İlçe Örgütü tarafından gerçekleştirildi. İlçe örgüt binasında düzenlenen toplantıya CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serce, partinin ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Basın açıklaması metnini CHP Aliağa İlçe Başkan Yardımcısı Ziya Yıldız okudu.
Eğitim-öğretim yılının ilk ders zilinin çalmasına rağmen okulların ve eğitim sisteminin öğrencilerin, velilerin ve eğitimcilerin ihtiyaçlarını karşılayamadığını ifade eden Ziya Yıldız, AK Parti iktidarını eleştirerek, “Ne yazık ki ne okullarımız ne de AKP iktidarının eğitim sistemini getirdiği koşullar öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin, idarecilerimizin ve eğitim çalışanlarının heyecanlarını, isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılamaya hazır değildir” dedi.
“Çocuklarımızın geleceği AKP’nin ve bakanlarının elinde oyuncak edildi”
Ziya Yıldız, 22 yıllık AK Parti iktidarında eğitimin siyasallaştırıldığını ve iktidarın ideolojik hedeflerine hizmet eder hale getirildiğini belirtti. Bu süre zarfında 9 Milli Eğitim Bakanı değiştiğini ve her bakanın eğitim sistemine zarar veren ani değişiklikler yaptığını vurgulayan Yıldız, “Hiçbir değişiklik etkisini değerlendirmeye yetecek kadar bile uygulamada kalamamıştır. Çocuklarımızın geleceği AKP’nin ve bakanlarının elinde oyuncak edilmiştir” ifadelerini kullandı.
"Eğitim Her Geçen Gün Daha Kötüye Gidiyor"
Eğitimin laik ve bilimsel yapısından uzaklaştırıldığını savunan Yıldız, AK Parti iktidarının devletin çalışanlarını AKP’nin çalışanları haline getirdiğini iddia etti. Eğitimde liyakatsizlik ve dini vakıfların etkisinin arttığını dile getirerek, “Eğitim dinselleştirilmiştir. Tüm kademelerde, tüm paydaşlar için eğitim her geçen gün daha kötüye gitmektedir” dedi. Yıldız ayrıca, Türkiye’nin PISA 2022 sonuçlarına göre OECD ülkelerinin altında kaldığını belirterek, eğitimin kalitesinin her geçen yıl daha da düştüğünü söyledi.
Yıldız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitime verdiği önemi hatırlatarak, "100 yıl önce Kurtuluş Savaşı koşullarında Maarif Kongresi’ni toplayan Atamızın izinden giderek, biz de eğitim sistemimizi daha iyiye götürmek için çalışacağız” diye konuştu.