Bergama'da Orman Yangınlarına Karşı Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

 Bergama'da Orman Yangınlarına Karşı Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
Editör: Aliağa Medya
25 Temmuz 2024 - 13:18
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi işbirliği ile Bergama ilçesindeki orman köylerinde orman yangınlarına karşı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği kapalı alan yangın eğitimi ve İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alan Mahalle Yangınları Müdahale Şube Müdürlüğü’nün dağıttığı yangın tankerlerinin eğitimine Belediye Başkanı Tanju Çelik ile muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Toplantıda yangın öncesi, yangın anı ve yangın sonrasında atılması gereken adımlarla ilgili bilgiler verildi. Başkan Çelik, “Vatandaşlarımızı orman yangınlarına karşı bilinçlendiriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği kapalı alan yangın eğitimi ve İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alan Mahalle Yangınları Müdahale Şube Müdürlüğü’nün dağıttığı yangın tankerlerinin eğitimine muhtarlarımız ve halkımızla beraber katıldık. Yangınlara karşı önlemlerimizi ortaklaşa alıyor, kırsal mahallelerimizin ihtiyaçlarını tamamlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bu tür etkinliklerin, yangınlarla mücadelede önemli bir farkındalık yaratacağı ve kırsal alanlarda yaşayan vatandaşların yangınlara karşı daha hazırlıklı olmasına katkı sağlayacağı belirtildi