Bergama'da , Avrupa Hareketlilik Haftası'nda pedal çevirdi

Bergama'da , Avrupa Hareketlilik Haftası'nda pedal çevirdi
Editör: Aliağa Medya
21 Eylül 2024 - 01:12
Bergama Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği "Şehri Birlikte Yaşayalım" etkinliği ile bisiklet tutkunlarını bir araya getirdi. Etkinlikte Bergamalılar, pedal çevirerek hem spor yapmanın keyfini çıkardı hem de sürdürülebilir kentsel ulaşımın önemine dikkat çekti.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin 2018 yılından bu yana ulusal koordinatörlüğünü üstlendiği ve her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerinde, Bergama caddeleri bisikletlerle renklendi. Bergama Kültür Merkezi önünden başlayan etkinlik, 100. Yıl İlkokulu önünde sona erdi.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, bisikletleriyle Bergama Caddeleri  doldurdu. Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik de bisikletiyle etkinliğe katılarak vatandaşlarla birlikte pedal çevirdi. Başkan Çelik, “Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında sağlıklı bir yaşam ve temiz bir hava için pedal çevirdik. Hareket etmeye, doğayı korumaya ve daha iyi bir gelecek için birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz,” dedi.