Aliağa Şoför Esnafının Duayen İsmi Adal Altay Son Yolculuğuna Uğurlandı

Aliağa Şoför Esnafının Duayen İsmi Adal Altay Son Yolculuğuna Uğurlandı
Editör: Aliağa Medya
10 Ağustos 2024 - 15:43
Aliağa'da şoför esnafının öncülerinden, Aliağa Şoförler Odası eski başkanlarından ve Esnaf Kefalet Kooperatifi'nin kurucularından Adal Altay, son yolculuğuna uğurlandı.

Yaşlılığa bağlı sağlık nedenleriyle vefat eden Altay için Aliağa Merkez Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. 84 yaşında hayatını kaybeden Altay, kılınan cenaze namazının ardından Aliağa Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazına; Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney , Aliağa Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Öztürk,Güven Demirağ  Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi Başkanı Salih Yiyitalp, Belediye Meclis Üyeleri, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk ve Meclis Başkanı Uğur Akyıldız, Aliağa Esnaf Odası Başkanı Serdar Berk, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Demir, S.S. 60 No'lu Aliağa Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Himmet Önder, Altay’ın ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Aliağa Medya Grubu olarak merhum Adal Altay'a Allah’tan rahmet, kederli ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Bir Dönemin Efsane İsmi: Adal Altay Kimdir?

1940 yılında Foça’da dünyaya gelen Adal Altay, 1967 yılında Aliağa’ya gelerek şoförlük yapmaya başladı. 1970 yılında Osman Şirin ve arkadaşları tarafından kurulan Aliağa Şoför ve Otomobilciler Derneği'nde yer aldı. Aliağa Şoförler Odası'nın 1 no'lu üyesi olarak kaydoldu ve Aliağa Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin kurucuları arasında yer aldı.
1993 yılında Osman Şirin’den görevi devralarak Aliağa Şoförler Odası başkanlığına seçildi ve 1993-2005 yılları arasında bu görevi yürüttü. 1996-2020 yılları arasında 20 yıl süreyle Aliağa Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi başkanlığı görevinde bulundu. 2004-2009 döneminde ise Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Belediye Meclis üyesi olarak görev yaptı. Yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle 9 Ağustos 2024 tarihinde hayata veda etti.
4o