Aliağa Petkimspor , PAOK'u Mağlup Ederek FIBA Şampiyonlar Ligi'ne Katılma Hakkı Kazandı

Aliağa Petkimspor , PAOK'u Mağlup Ederek FIBA Şampiyonlar Ligi'ne Katılma Hakkı Kazandı
Editör: Aliağa Medya
21 Eylül 2024 - 23:54
Aliağa Petkim, Antalya’da düzenlenen FIBA Şampiyonlar Ligi elemeleri finalinde Yunan ekibi PAOK’u 79-69 yenerek turnuvada mücadele etme hakkını kazandı. Temsilcimiz, zorlu maçta 13 sayıya kadar geri düşmesine rağmen 16 hücum ribaundu alarak sahada büyük bir mücadele sergiledi ve geri dönüşe imza attı.

Maça hızlı bir giriş yapan Petkim, 5-0’lık seriyle öne geçse de, ardından yaptığı top kayıpları PAOK'un 14-2’lik bir seri yakalamasına ve ilk periyodu 22-12 önde kapatmasına neden oldu.

İkinci periyotta fark 13 sayıya kadar çıksa da, Petkim üçlüklerle maça tutundu ve farkı 1 sayıya indirdi (30-29). Ancak, bu dakikadan sonra her iki takım da skor üretmekte zorlandı.

Üçüncü periyodun başında Peyton Aldridge’in tip basketiyle 38-37 öne geçen Petkim, dış atışlarda isabet bulmakta zorlanınca PAOK tekrar öne geçti. Üçüncü çeyreğin sonunda PAOK, son saniye üçlüğüyle skoru 53-50 yaptı.

Dördüncü çeyrekte Petkim, Bryson Williams ve DeWayne Russell’ın etkili oyunlarıyla üstünlüğü eline geçirdi ve farkı koruyarak maçı 79-69 kazanmayı başardı.

Maçın yıldızları arasında yer alan Bryson Williams 19 sayı, 10 ribaund, DeWayne Russell 16 sayı, 8 asist ve Jordan Wright 13 sayı, 6 ribaund ile takımın galibiyetinde önemli rol oynadı.