Aliağa Gençlik Merkezinden Avrupa Şampiyonasına

Aliağa Gençlik Merkezinden Avrupa Şampiyonasına
Editör: Aliağa Medya
29 Ağustos 2024 - 03:03
İzmir’de 21-26 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenen Murat Şimşek Türkiye Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası, büyük bir katılımla sona erdi. Halkapınar Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonada, 73 ilden yaklaşık 830 kulübe mensup 3600'ün üzerinde sporcu mücadele etti.

Aliağa Gençlik Merkezi Sporcularından Sezgin Ege Kaya 49kg erkekler sıkletinde Türkiye ikincisi olurken 33kg erkekler sıkletinde Metehan Temel Türkiye altıncısı oldu.

Antrenör Ziya Cönge, şampiyona sonrası yaptığı açıklamada, "Çok çalıştık ve çalışmalarımızın yani emeklerimizin karşılığını görüyoruz. Ağustos ayının başında Kastamonu’da yapılan Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'nda iki sporcumuz ilk 16'ya kalmayı başardı. Geçtiğimiz hafta, rekor bir katılımla gerçekleştirilen Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası'nda Sezgin Ege tüm rakiplerini üstünlükle mağlup etti, ancak final müsabakasında sakatlığından dolayı kaybetti. Metehan ise derece maçında rakibinin kural dışı ve onursuz hareketlerinden dolayı madalyanın kıyısından döndü" dedi.
Turnuvada dereceye giren sporcular, 7-9 Kasım 2024 tarihlerinde Arnavutluk'un Tiran şehrinde düzenlenecek Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda milli takımı temsil etme hakkı kazanmak için seçmelere katılacaklar. Bu önemli seçmeler için sporcular, sabah akşam çift antrenman yaparak hazırlıklarını sürdürüyor.
Antrenör Ziya Cönge, sözlerini şöyle tamamladı: "Müsabakalarda mücadele eden sporcularımı tebrik eder, velilerine teşekkür ederim. Bize inanan ve güvenen, her zaman yanımızda olan dostlarımıza teşekkür ederim. Kulüp başkanımız Mustafa Bora'ya ve bizleri her zaman destekleyen belediye başkanımız Serkan Acar'a şükranlarımızı sunarız. Aliağa Gençlik Merkezi Spor Kulübü olarak başarılarımızdan söz ettirmeye devam edeceğiz."