Aliağa Esnafı ve Vatandaşlar Elektrik Kesintilerinden Mağdur

Aliağa Esnafı ve Vatandaşlar Elektrik Kesintilerinden Mağdur
30 Temmuz 2024 - 16:47
Acil Çözüm Bekleniyor Aliağa'da son 10 gündür Kültür Mahallesi Hükümet Caddesi'nde yaşanan sürekli elektrik kesintileri, esnaf ve vatandaşları büyük ölçüde mağdur etti. Beyaz eşya mağazalarından evlere kadar geniş bir alanda etkili olan bu kesintiler, hem iş kaybına hem de elektronik cihazların zarar görmesine yol açtığını iddia ediyorEsnaflar ve vatandaşlar, yetkililerden acil çözüm bekliyor.
Beyaz eşya mağazası çalışanı Hanife Çelik yaşadığı zorlukları şu şekilde ifade ediyor: "Bir haftadan fazladır elektrik sorunu yaşıyoruz. Elektrik kesintilerinden dolayı müşterilerimiz mağazayı kapalı sanıp gelmiyor. Aynı şekilde bilgisayarlardan yapmam gereken işlemleri yapamıyorum. Mağazada televizyon, buzdolabı gibi elektronik eşyalarım var. Bazı esnafların bilgisayar ve klimaları yandı. Ben de aynı sorunu yaşamaktan korkuyorum. Günde 3 defa kısa ve uzun süreli kesintiler yaşanıyor. Sık aradığımız için bize otomatik talimat almışlar, 'şikayetiniz alınmıştır' deyip telefonu kapatıyorlar. Bize kablonun yandığını söylüyorlar. En büyük zararım, müşterilerimizin mağazayı kapalı sanması."
Kültür Mahallesi Hükümet Caddesi'nde yaşanan elektrik kesintilerinden şikayetçi olan bir diğer esnaf Ali Haydar İğme: "Yaklaşık 10 gündür Kültür Mahallesi Hükümet Caddesi'nde elektrik sorunu yaşıyoruz. Esnafların, evlerin klimaları, bilgisayarları gibi eşyaları elektrik gelgitlerinden dolayı yandı. Bir evde diyaliz hastası olan kadın isyan ediyordu. Sokak olarak hepimiz bu konudan muzdaribiz. 280 metrelik bir kablonun yandığını, bu nedenle bu sorunların yaşandığını duyuyoruz. Yaklaşık 40-45 esnaf ve evler, 10 gündür büyük mağduriyet yaşıyor. Bu konudaki mağduriyetimiz giderilmediği gibi karşımızda bir muhatap da bulamıyoruz." Dedi.