Aliağa'da Vatandaşlardan Gıda Denetimi Çağrısı: "Denetim İstiyoruz"

Aliağa'da Vatandaşlardan Gıda Denetimi Çağrısı: "Denetim İstiyoruz"
Editör: Aliağa Medya
19 Eylül 2024 - 15:21
İzmir'in Aliağa ilçesinde yaşayan vatandaşlar, gıda güvenliği ve halk sağlığını koruma amacıyla yetkililerden daha sıkı denetim yapılmasını talep ediyor. Vatandaşlar, özellikle restoran, kafe, fast-food, fırın, pastane, kasap, market ve çay ocaklarındaki denetimlerin yetersiz olduğunu dile getiriyor.

Bazı market ve bakkallarda tarihi geçmiş ürünlerin satıldığını iddia eden vatandaşlar, bu durumun sağlık açısından büyük tehlike oluşturduğunu belirtiyor. Vatandaşlar, farkında olmadan son kullanma tarihi geçmiş ürünler satın aldıklarını ve tükettiklerini ifade ederek yetkililerin bu konuda acil önlem almasını istiyor.

Geçtiğimiz günlerde ailesiyle birlikte bir restoranda yemek yiyen bir vatandaş, çocuklarının ve kendilerinin farklı balık türlerini yediklerini, kendilerinin sipariş ettiği hamsi tavanın tadının değişik olduğunu fark ettiklerini belirtti. Bu durumu restoran çalışanlarına  "Yok, öyle bir şey olamaz" yanıtı aldıklarını söyledi. Ancak restorandan ayrıldıktan kısa bir süre sonra şiddetli karın ağrısı ve nabız yükselmesi yaşayan aile, acil servise başvurdu. Testler sonucunda gıda zehirlenmesi tanısı konuldu ve dört serum bağlandı. Vatandaş, eşin benzer belirtiler yaşadığını, karın ağrısı ve ishal şikayetleri ile 4 saat acilde kaldıklarını . 4 saat acilde  değerim normale zor döndüğünü  çocukların hamsi yemediğine dua ettik ifade etti.
 
Daha önce de Aliağa'da toplu gıda zehirlenmelerinin yaşandığını hatırlatan vatandaşlar, yetkililerden sadece hijyen kontrollerinin değil, aynı zamanda ürünlerden numune alınarak kapsamlı gıda denetimlerinin yapılmasını talep ediyor.