Aliağa'da Sivas Katliamı Anıldı

Aliağa'da Sivas Katliamı Anıldı
Editör: Aliağa Medya
03 Temmuz 2024 - 01:13
Svas'ta, 2 Temmuz 1993'te düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında, Madımak Oteli'nin yakılarak 33 kişinin hayatını kaybettiği Madımak Katliamı'nın 31'inci yıl dönümünde yaşamını yitirenler İzmir’in Aliağa İlçesinde anıldı.
1993 yılında Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybedenler için Aliağa'da yürüyüş düzenlendi. Aliağa Alevi Kültür Derneği ve Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri öncülüğünde, Cemevi önünden başlayan yürüyüş sloganlar eşliğinde Demokrasi Meydanı'nda son buldu. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, Alevi Kültür Derneği Aliağa Şubesi'yle birlikte Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform bileşenleri adına basın açıklamasını Alevi Kültür Derneği Aliağa Gençlik Kolları üyesi Damla Süslü okudu.
Süslü, "   2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Katliamı'nın 31. yılında acımız ve öfkemiz,  her geçen gün artarak devam ediyor. Madımak Katliamı, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur ve insanlığa karşı işlenmiş bu suçun zaman aşımı olmaz. Bizler zaman aşımı kararını kabul etmiyoruz.       
Bu bağlamda, Alevi Bektaşi Federasyonu , bileşenleri ve Aliağa Demokrasi Platformu olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da 2 Temmuz’da hem Sivas’ta hem de alanlarda olacağız.  Bu yıl, 2 Temmuz tarihinde saat 19:00’da tüm ülkede eş zamanlı olarak demokrasi güçleri, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve müsaip kurumlarla birlikte meydanlarda olacağız ve ortak basın açıklamaları düzenleyeceğiz. Bu basın açıklamaları ile hem acımızı hem de taleplerimizi bir kez daha yüksek sesle dile getireceğiz. Katliamın üzerinin örtülmesine, sorumluların cezasız kalmasına ve unutturulmasına izin vermeyeceğiz. Toplumsal barış ve adaletin tesis edilmesi için herkesi, bu acı günümüzde bizlerle birlikte olmaya, sesimize ses katmaya davet ediyoruz. " dedi
Açıklamanın ardından otelde hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okunarak yoklama yapıldıktan sonra katliamda yaşamını yitirenler türküler eşliğinde anıldı.