Aliağa'da Geleneksel Köy Hayrına Yoğun İlgi: Yüz Yıllık Keşkek Geleneği Yaşatıldı

Aliağa'da Geleneksel Köy Hayrına Yoğun İlgi: Yüz Yıllık Keşkek Geleneği Yaşatıldı
Editör: Aliağa Medya
02 Haziran 2024 - 18:36
Aliağa ilçesine bağlı Hacıömerli  Mahallesi'nde   geleneksel olarak düzenlen köy hayrı  bu yılda yapıldı

Yoğun katılımla gerçekleşen köy hayrında, Osmanlı mutfağından günümüze uzanan yüz yıllık keşkek geleneği de yaşatıldı. Mahalle sakinleri ve dernek üyelerinin imece usulüyle hazırladığı güveç, keşkek, pilav, ayran ve tatlı misafirlere ikram edildi. Folklor gösterisi de etkinliğe renk kattı.

Çevre ilçelerden ve mahallelerden bir araya gelen misafirler, bir yandan kendilerine ikram edilen yemekleri tadarken diğer yandan da birbirleriyle bol bol sohbet etme fırsatı buldu.
Muhtar Süleyman Uçar, geleneksel köy hayrını her yıl mahalle sakinleri ve çevre mahallelerde ikamet eden vatandaşların bir araya gelmesi ve birlik beraberlik ruhunun pekiştirilmesi amacıyla düzenlediklerini belirtti. Akyüz, hayrın düzenlenmesinde emeğe geçen ve hayra katılanlara teşekkür etti.

Geleneksel köy  hayrına Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney ,Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar , İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz,  Menemen İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev ,İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu,  daire amirler, Aliağa Belediye Başkan Yardımcıları ,Belediye Meclis üyeleri ,siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, mahalle muhtarları, çevre mahallelerden gelenler ile Mahallede ikamet eden vatandaşlar katıldı