Aliağa'da CHP'nin 101. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Aliağa'da CHP'nin 101. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı
Editör: Aliağa Medya
10 Eylül 2024 - 02:19
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 101.’inci kuruluş yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Aliağa  CHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programla kutlandı.

CHP Parti yönetimi ve üyelerin katıldığı kutlama programı Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına sunumu ile başladı.. Törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serce, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’nin demokrasi, özgürlük, adalet ve eşitlik mücadelesinde her zaman ön saflarda yer aldığını vurguladı.

CHP, Türkiye’nin İlerleme Tarihidir”

Konuşmasına CHP’nin tarihsel önemine değinerek başlayan Ali Serce, şu ifadeleri kullandı:
“Bağımsızlık mücadelesinin sonunda, şanlı geçmişimizin kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk partisi olan Halk Fırkası ile başlayan demokrasi mücadelesi bizlerle bugün devam ediyor. Uçurumun kenarındaki bir ülkeden, modern Cumhuriyet'i inşa eden Büyük Önder ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyoruz. 9 Eylül 1923 günü Halk Fırkası olarak kurulan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisi adını alan Türkiye’nin en köklü ve en büyük siyasi örgütü, bugün 101. yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizindir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi, Türkiye’nin ilerleme tarihidir.”

“Adalet Vurgusuyla Yeni Bir Demokrasi Mücadelesi Veriyoruz”

Serce, konuşmasının devamında CHP’nin geçmişten bugüne kadar Türkiye’nin sosyal ve ekonomik yapısına olan katkılarına dikkat çekti. Şu sözlerle devam etti:
“1923’ten beri, her akşam memleketimizdeki her haneye misafir oluyor, her haneye bizden haber veriyoruz. Telgrafla iletişim kurulan günlerden, dijital iletişime evrilen dönüşümün tanığıyız. 1930’ların sanayi hamlelerinde, 1970’lerin demokrasi mücadelelerinde halkımızın yanında olduk. Cumhuriyet Halk Partisi, tarihe karşı sorumluluğunu yerine getirmiştir. Bugün de adalet vurgusuyla, kimseyi ötekileştirmeden başladığımız yeni demokrasi mücadelesinde halkımızın yanındayız.”

“Türkiye İttifakı ile Ülkemizi Hak Ettiği Refaha Kavuşturacağız”

Serce, Genel Başkan Özgür Özel önderliğinde CHP’nin Türkiye için büyük hedefleri olduğunun altını çizdi:
“Türkiye ittifakı, yere düşen ekmeği başının üzerine koyanların ittifakıdır. Bugün ekmek yine yere düşmüştür ve o ekmeği kaldırmak hepimizin görevidir. Türkiye ittifakının mimarı Genel Başkanımız Özgür Özel ile bu geleneği geleceğe taşıyacak ve ülkemizi hak ettiği refaha kavuşturacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi sonsuza kadar yaşayacaktır.”

Ali Serce’nin konuşmasının ardından katılımcılar toplu fotoğraf çekimi yaptı ve tören sona erdi.