Aliağa'da "Ailede Ve Okulda Kalite" Konulu Konferans Düzenlendi

Aliağa'da "Ailede Ve Okulda Kalite" Konulu Konferans Düzenlendi
Editör: Aliağa Medya
01 Haziran 2024 - 17:04
Aliağa'da, Küçükşeyler Anaokulu'nun açılışı öncesi Prof. Dr. Üstün Dökmen'in konuk olduğu "Ailede ve Okulda Kalite" konulu bir konferans düzenlendi.

Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi'nde gerçekleşen konferansa Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, öğretmenler, okul müdürleri, sendika temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Aliağa Küçükşeyler Anaokulu Müdürü Leyla Dokuzoğlu'nun açılış konuşmasının ardından okulun kurucularından Murat Doğan'ın katılımcılara okul hakkında bilgiler vermesiyle devam etti.

Aliağa ve çevre ilçelerden büyük ilgi gören konferansta konuşan  Psikolog, TV programcısı, eğitimci ve yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen, aile ve okulda kalite konusunu hayatın içinden seçtiği örneklerle anlattı. Türk dilinin ahengini vurgulayan Dökmen, diline ve tarihine sahip çıkmayan toplumların varlığını sürdüremeyeceğini ve geçmişe bağlı kalmadan geleceği yapılandırmanın mümkün olmadığını söyledi.

Kaliteli iletişimin önemine de değinen Dökmen, yaşama karşı sağlam duruşun sırları olarak nitelendirdiği değerleri konuklarla paylaştı. Küçükşeyler Anaokullarının değer, vizyonundan ve eğitim kalitesinden de bahseden Dökmen, anaokullarında "suflör kullanmadan yaşamayı öğrenen çocuklar yetiştirdiklerini" ifade etti.

Bir dönem TRT'de "Küçük Şeyler" isimli programı hazırlayıp sunan Prof. Dr. Üstün Dökmen, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Konferansın sonunda Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Üstün Dökmen'e Geleneksel Helvacı Kilimi hediye etti.

Prof. Dr. Üstün Dökmen ise kurucusu olduğu Küçükşeyler Anaokulları Aliağa Şubesinin Haziran ayı sonunda açılacağını müjdeledi.