Aliağa'da 15 Temmuz "Milletin Zaferi" Temasıyla Anıldı

Aliağa'da 15 Temmuz "Milletin Zaferi" Temasıyla Anıldı
Editör: Aliağa Medya
17 Temmuz 2024 - 10:08
Aliağa'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, "Milletin Zaferi" temasıyla geniş çaplı anma etkinlikleriyle kutlandı.
Kaymakam Zekeriya Güney'in de katıldığı programda şehitler anıldı, dua edildi, şiirler okundu ve ilahiler seslendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millete Sesleniş konuşması da Demokrasi Meydanı'nda canlı olarak yayınlandı.

Anma Etkinlikleri Şehitliği Ziyaretle Başladı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı, Kaymakam Zekeriya Güney ve ilçe protokolünün İlçe Kabristanlığı'nda bulunan şehitliği ziyaret etmesiyle başladı. Kur'an-ı Kerim okunup şehitler için dualar edildikten sonra Merkez Camii'nde Mevlid programı ve lokma hayrı gerçekleştirildi.

Kaymakam Güney: "15 Temmuz, Bir Destandır"

Akşam saatlerinde Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen anma programında İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Kaymakam Zekeriya Güney günün anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Güney konuşmasında 15 Temmuz'un Türk milletinin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gün olduğunu ifade etti. 15 Temmuz'un milletinin zalimin karşısında asla eğilmeyeceğinin son örneği olduğunu belirten Güney, şehitleri rahmetle, gazileri minnetle ve ailelerini şükranla andı.

Demokrasi Nöbeti Sabahın İlk Işıklarına Kadar Devam Etti

Konuşmaların ve ney dinletisinin ardından Aliağa Belediyesi Zeybek Ekibi gösterilerini sundu. Şiirler ve ilahiler okundu, anma programına katılanlara ikramda bulunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirdiği Millete Sesleniş konuşması Demokrasi Meydanı'nda canlı olarak yayınlandı. Gece saat 00.13'te tüm camilerde selalar okundu ve ardından Demokrasi Meydanı'nda sabaha kadar demokrasi nöbeti tutuldu.