Aliağa 'da, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kutlandı

Aliağa 'da, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kutlandı
Editör: Aliağa Medya
14 Mayıs 2024 - 23:21
İzmir'in Aliağa ilçesinde 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü  düzenlenen programla kutlandı.

Hacıömerli Mahallesi Gryneion Mesire Alanında İlçe Tarım ve Orman Müdürü ve Aliağa Ziraat Odası'nın tarafından  ortaklaşa düzenlediği programa  Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediyesi Personel Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkurt, Aliağa Ziraat Odası Başkanı Gökhan Edremitli, İlçe Tarım ve Orman Müdürü M. Selim Aksakal, Tarımsal üretime katkıda bulunan ve destek veren diğer kişiler ve kurumlar   katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü M. Selim Aksakal günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmasında Aksakal, tarımsal üretimin önemini vurguladı ve tüm ülkeler için hayati önem taşıdığını belirtti.

Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney de yaptığı konuşmada, dünya nüfusunun hızla arttığı, kuraklık, doğal afetler ve açlık gibi sorunların arttığı bir dönemde tarımsal üretimin öneminin daha da arttığını ifade etti. Güney, tüm bu zorluklara rağmen gıda üretimini sürdüren ve sofralarımıza bolluk sunan çiftçilere teşekkür etti.

Program çiftçiliğe gönül verenlere ve destekleyenlere plaket takdimin ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.